• اهمیت تغذیه با عسل در سال‌های اولیه زندگی

    در طب مدرن مانند روش طب سنتی، استفاده از عسل در تغذیه کودکان توصیه می‌شود. می‌توان عسل را به شیرهای جایگزین شیر مادر به منظور تغذیه کودکان نارس افزود. اعضای بدن کودک به منظور رشد و چابکی او به غذاهای پرکالری احتیاج دارند. عسل، غنی از کالری و انواع ویتامین‌ها، برای رشد هماهنگ ارگانیسم‌های جوان و حفظ سلامت ارزشمند است. تغذیه نوزادان با عسل باعث بهبود حافظه و رشد آن‌ها، کاهش اضطراب و افزایش عملکرد کودکان در مراحل بعدی زندگی آن‌ها خواهد شد.....


  • تاثیر عسل بر جلوگیری از انتشار سلول‌های سرطانی در بدن

    کاربرد موضعی عسل از انتشار سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می‌کند. براساس آزمایش انجام شده برروی موش‌ها، مشاهده شد که با کاربرد عسل پیش و پس از جراحی، انتشار سلول‌های سرطانی در بدن آن‌ها کاهش یافت. ویژگی‌های فیزیولوژیکی و شیمیایی عسل از زخم در برابر انتشار سلول‌های تومورال محافظت می‌کند.


  • نقش عسل به عنوان مکمل ورزشی در ورزش‌های استقامتی

    عسل به عنوان یک مکمل ورزشی مصرف می‌شود. مصرف کربوهیدرات پیش، حین و پس از ورزش عملکرد فرد و سرعت بهبودی (ریکاوری) را افزایش می‌دهد. عسل به اندازه‌ی گلوکز برای جایگزینی کربوهیدرات در طول ورزش استقامتی مؤثر است؛ کربوهیدرات‌های عسل به راحتی قابل جذب هستند. عسل به حفظ گلیکوژن ماهیچه کمک می‌کند و محتوای کربوهیدرات‌های آن مهم‌ترین منبع سوخت برای ورزشکاران است تا به آن‌ها در ادامه فعالیت‌ها کمک کند. مصرف ترکیبی از کربوهیدرات‌ها و پروتئین بلافاصله پس از ورزش (در طول 30 دقیقه اول) برای تغذیه دوباره عضلات و کاهش درد عضلانی پس از ورزش ایده‌آل است.......


  • "قهوه و عسل" نسخه جایگزین "استروئید موضعی" در درمان موکوزیت دهانی ناشی از شیمی درمانی

    بیمارانی که داروهای شیمی درمانی را دریافت می‌کنند، ممکن است از موکوزیت (التهاب غشاهای مخاطی) در حفره دهان و سیستم گوارش رنج ببرند. موکوزیت دهانی با التهاب، اریتما (نوعی سرخ شدن در اثر عفونت و التهاب) و زخم‌های غشای مخاطی در حفره دهان تشخیص داده می‌شود. عسل می تواند خاصیت درمان برای سرفه و سایر علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را داشته باشد. در مطالعه‌ای مشاهده شد که ترکیب عسل و قهوه جایگزین مناسب درمان با داروهای استروئیدی است و موکوزیت دهانی را در مدت زمان کوتاهی درمان می کند.


  • بررسی اهمیت جایگزینی عسل با شکر در رژیم غذایی کودکان

    مصرف منظم عسل باعث تغذیه بدن، فعالیت‌های متابولیکی، رشد و زندگی سالم می‌شود. تغذیه نوزادان با عسل جذب کلسیم را بهبود می‌دهد. این نوزادان نسبت به نوزادان تغذیه شده با ساکارز، حساسیت کمتر نسبت به بیماری‌ها و افزایش وزن پایدار نیز دارند. در مطالعه‌‌‌ای بر روی مدل‌های حیوانی مشاهده شد که میزان رشد ناشی از مصرف عسل تا حدی مربوط به افزایش رشد و معدنی شدن استخوان‌ها است که احتمالا به دلیل محتوای کلسیم عسل است. همچنین در نمونه‌های تغذیه شده با عسل کلسترول خوب افزایش و قندخون کاهش یافت.


  • اثر محافظتی عسل در برابر پرتوهای یونیزه‌کننده

    محققین استفاده از عوامل محافظتی در برابر اشعه در طی رادیوتراپی را مفید دانسته اند. درمان با رادیوتراپی، هم برای سلول‌های سرطانی و هم برای سلول های سالم، مضر است، و یک عامل محافظتی ایده‌آل می‌تواند از سلول‌های طبیعی در برابر اشعه محافظت کند ولی اثر سمی اشعه بر تومور را از بین نبرد. یکی از آنتی اکسیدان‌های طبیعی که از دوران کهن در طب سنتی استفاده می‏شده است، عسل است و مدارک متعددی دال بر مصرف دارویی آن در رادیولوژی و طب هسته‌ای وجود دارند.....


  • کاربرد عسل برای تقویت بینایی و درمان بیماری‌های چشمی

    عسل، محصولی طبیعی با خواص ضدباکتریایی و ضدالتهاب است. مصرف عسل عصب بینایی را تقویت می‌کند. عسل به افزایش تولید نیتریک اکساید کمک می‌کند که باعث جریان مؤثر خون به سمت اعصاب بینایی می‌شود. در مطالعه‌ای بالینی، کاربرد موضعی عسل طبیعی در درمان 102 بیمار با اختلال‌های بینایی‌سنجی متفاوت مانند (بلفاریت، ملتحمه و کراتیت) که پیش از آن پاسخی به درمان‌های متداول مرسوم نمی‌دادند، گزارش شد......


  • تأثیر مثبت عسل بر تسریع بهبودی عفونت های شدید زخم

    عسل تأثیر ممانعت کننده‌ای بر رشد 60 گونه باکتریایی اعم از هوازی، بی‌هوازی، گرم مثبت و گرم منفی دارد و نیز در ترمیم و بهبود زخم مؤثر است. عسل در رفع عفونت‌های باکتریایی و ترمیم زخم موثرتر از ضدعفونی کننده‌های موضعی از جمله اسپیریت و بتادین است. کاربرد موضعی عسل رقیق نشده خام می‌تواند عفونت‌های باکتریایی را سریع‌تر نابود کند و دوره مصرف آنتی‌بیوتیک و مدت زمان بستری شدن در بیمارستان را کاهش دهد.......


  • تأثیر عسل بر رفع عفونت‌های باکتریایی و التهاب دستگاه گوارش

    اسهال و ورم معده به سرعت با مصرف عسل رفع می‌شوند. جلوگیری از اتصال میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا به اپیتلیوم روده‌ای، نشان‌دهنده خاصیت ذاتی عسل برای پیشگیری از بیماری است. عسل مدت زمان ابتلا به اسهالِ ناشی از عفونت باکتریایی دستگاه گوارش را، در مقایسه با گروه مصرف‌کننده شکر، کاهش می‌دهد. عسل طبیعی حاوی هیدروژن پراکسید است که برعلیه باکتری عامل زخم معده عمل می‌کند.......


  • کاربرد موضعی عسل در درمان رزاسه

    به طور علمی ویژگی‌های ضدمیکروبی و بهبوددهندگی زخم مربوط به عسل‌های دارای خاصیت درمانی توسط محققین کشف شده است. در مطالعه‌ای مصرف موضعی ترکیب عسل و گلیسرین به مدت 8 هفته باعث بهبود رزاسه (قرمزی و تورم پوست) شد....


  • تأثیر عسل بر سرفه‌های شبانه و کیفیت خواب کودکان

    سرفه، اغلب باعث ناراحتی کودک و بی خوابی کودک و والدین می‌شود. گاهی درمان‌های خانگی و داروهای گیاهی متنوع، مانند شیرین بیان، میخک، لیموترش و عسل برای درمان علائم مرتبط با عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی (URIs) استفاده می‌شوند. سازمان بهداشت جهانی عسل را به عنوان یک تسکین دهنده ارزان قیمت، محبوب و ایمن (به غیر از جمعیت نوزادان) برای بهبود سرفه و علائم سرماخوردگی معرفی کرده است.....


  • بررسی ارتباط بین مصرف عسل و بهبود عملکرد جنسی و افزایش قدرت باروری

    عسل در مردان با مشکلات ناتوانی جنسی و در زنان با مشکلات مربوط به ناباروری از جمله تخمک‌گذاری نامنظم توصیه شده است. عسل سرشار از ویتامین B و اجزاء ضروری برای تولید تستوسترون است. در برخی از منابع به رابطه مثبت بین مصرف عسل و غلظت تستوسترون اذعان شده است. عسل با محتوای بالای نیتریک اکسید، از طریق گشادی عروق می‌تواند عملکرد جنسی را بهبود دهد. در مطالعه‌ای مشاهده شد عسل یک "تقویت کننده باروریِ قوی" است....


  • تنظیم سطح کلسترول خون با مصرف عسل

    براین‌اساس مصرف منظم عسل بر کنترل قند یا گلوکز خون و بهبود پروفایل لیپیدهای بدن اثرات مطلوب دارد که به طور مستقیم و غیرمستقیم منجر به کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی می‌شود. براساس مشاهدات علمی، مصرف مداوم 75 گرم عسل حل شده در 250 میلی لیتر آب به مدت 15 روز سطوح لیپید را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین مصرف 70 گرم عسل طبیعی به مدت 30 روز باعث کاهش کلسترول کل، کلسترول LDL (کلسترول بد)، تری‌گلیسرید و پروتئین واکنشی C می‌شود.


  • عسل طبیعی، عامل ضدمیکروبی و محافظ در برابر پوسیدگی دندان

    عسل دارای pH پایین و غلظت اسمزی بالا همراه با ترکیب آنزیمی هیدروژن پراکسید است که باعث خاصیت ضدمیکروبی عسل می شود. شرایط محیطی و منطقه جغرافیاییِ منابع گل‌های مورد استفاده باعث ایجاد تفاوت در نوع و میزان فعالیت ضدمیکروبی عسل‌ها است. عملکرد ضدباکتریایی عسل عمدتا به دلیل هیدروژن پراکسید تولید شده ناشی از آنزیم گلوکز اکسیداز زنبور عسل است. اثر "محافظت در برابر پوسیدگی" عسل، مربوط به ویژگی ضدباکتریایی آن است؛ که از رشد باکتری عامل پوسیدگی دندانی جلوگیری می‌کند. در یک مطالعه مشاهده شد که مصرف عسل نسبت به نوشیدن آب میوه، برای بهداشت دهان و دندان ایمن‌تر و کم ضررتر است.


  • تاثیر ترکیبات فنولیک عسل بر درمان بیماری‌های التهابی

    التهاب/ یا عدم التهاب یکی از شاخص‌های سنجش میزان کارایی و نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن ما به طور دقیق است. دو نوع التهاب وجود دارد: حاد و مزمن. التهاب حاد، پاسخ سالم بدن به جراحت و عفونت است. التهاب مزمن به صورت التهاب حاد شروع می شود، اما حذف عامل بیماری‌زا (پاتوژن) یا محرک و همچنین فرایند ترمیم هرگز اتفاق نمی‌افتد. بر اساس مطالعه انجام شده عسل خاصیت ضدالتهابی دارد که می‌تواند به دلیل اثر سینرژیک ترکیبات فنولیک موجود در نمونه عسل باشد....


  • مصرف عسل به منظور تامین کلسیم بدن و جلوگیری از پوکی و شکستگی استخوان‌ها

    پوکی استخوان که با کاهش توده استخوان و در نتیجه افزایش شکستگی استخوان تشخیص داده می‌شود، می‌تواند با محرک‌های متنوعی مانند استرس اکسیداتیو و التهاب مرتبط باشد. زنان بعد از دوران یائسگی، به دلیل کاهش استروژن بیشتر مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. مصرف عسل می‌تواند به عنوان یک عامل ضدپوکی استخوان استفاده شود. عسل اثرات مفید بر افزایش تراکم استخوان دارد و افزایش وزن بدن را سرکوب می‌کند. اثرات مثبت عسل بر استخوان احتمالا به دلیل آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل و ویژگی ضدالتهابی آن باشد. عملکرد دیگر عسل به عنوان یک غذای کاربردی (functional food)، تامین کلسیم برای بدن است.


  • بررسی تأثیر شاخص گلایسمی عسل بر قند خون

    کربوهیدرات‌های با حداقل و حداکثر شاخص گلایسمی (GI) به ترتیب باعث گلوکز خون پایین و بالا می‌شوند. عسل‌های با GI کم در مقایسه با عسل‌های با GI بالا ارزشمندتر هستند. رژیم غذایی با GI پایین دارای فوایدی برای سیستم متابولیکی از جمله دیابت شیرین و بیماری‌ عروق کرونر قلب است. در مطالعه‌ای به این نتیجه رسیدند که عسل ترشح انسولین را تحریک می‌کند، سطوح گلوکز خون را کاهش می‌دهد، غلظت هموگلوبین را بالا می‌برد و پروفایل‌های لیپید را بهبود می‌دهد. مصرف عسل در بیماران دیابتی هنوزهم موانع و چالش هایی دارد و برای رسیدن به نتایج بهتر نیاز به جامعه آماری بزرگتر و مطالعات کنترل شده بالینی چند مرکزی است.


  • اثرات افزودن عسل بر ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی چای و دمنوش‌های گیاهی مختلف

    دمنوش‌های گیاهی از بخش‌های ارزشمند گیاهان تهیه می‌شوند که از عوامل عمده ترکیبات فنولیک به ویژه فلاوونوییدها در رژیم غذایی روزانه ما هستند. فیتوکمیکال‌های گیاهان فعالیت آنتی‌اکسیدانیِ بهبود‌دهنده سلامتی از خود نشان می‌دهند که توسط زنبور نیز برای جمع‌آوری شهد عسل استفاده می‌شوند. این کار موجب انتقال این ترکیبات زیست فعال به عسل می‌شود. مصرف عسل می‌تواند برای شیرین کردن چای به عنوان یک روش سالم‌تر مصرف چای با طعم شیرین دلپذیر، پیشنهاد شود. بر اساس مطالعه‌ای استفاده از "عسل در چای" باعث افزایش محتوای فنولیک کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل نمونه‌ها تا 57 درصد، به ویژه در دماهای بالا، شد....


  • نقش محافظتی عسل در برابر آسیب‎‌های اکسیداتیو در سلول‏های بدن

    رادیکال‌های آزاد و گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) در اختلال عملکرد سلولی، ایجاد بیماری‌های متابولیکی، بیماری‌های قلبی- عروقی و همچنین پیری دخیل هستند. مصرف غذاها و ترکیبات غنی از آنتی‌اکسیدان می‌تواند از بدن در برابر این تغییرات پاتولوژیک محافظت کند. عسل، غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است و با مصرف آن، محتوای تام فنلی پلاسما افزایش می‌یابد.....