سلامت در رسانه ها > آشنایی با خواص چای بابونه و عرق بابونه + طریقه مصرف

آشنایی با خواص چای بابونه و عرق بابونه + طریقه مصرف

آشنایی با خواص چای بابونه و عرق بابونه + طریقه مصرف

آشنایی با خواص چای بابونه و عرق بابونه + طریقه مصرف

افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، خاصیت ضد التهابی، نیروبخشی و کاهش مشکلات گوارشی و کاهش قند خون، از مهمترین خواص چای بابونه و عرق بابونه است.

گیاه بابونه، یکی از گیاهان دارویی منتخب سازمان جهانی بهداشت محسوب می‌گردد. بابونه گیاهی است همه‌جایی و تقریبا در تمام نقاط جهان به صورت خودرو می‌روید. این گیاه از تیره کاسنی‌ها بوده و از زمان‌های خیلی قدیم مورد استعمال قرار میگرفته است؛ بابونه از نظر طب سنتی ایران داری طبع گرم و خشک است و از تقویت کننده‌های تلخ محسوب می‌گردد.

از این گیاه، در زمینه‌های مختلف مانند طب سنتی، صنایع آرایشی بهداشتی، صنعت داروسازی و از اسانس آن در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود. از جمله مصراف بابونه در طب سنتی، مصرف چای و عرق بابونه در درمان برخی بیماری‌ها است. نوشیدن چای بابونه یک سنت قدیمی است که از دیرباز به علت عطر و بوی خوش آن مورد توجه بسیاری بوده، این چای طعم ملایمی دارد و دارای مزایای فروانی است. در این مطلب با فواید و خواص چای بابونه، عرق بابونه و طرز تهیه و مقدار مصرف آن، آشنا شوید.

طرز تهیه و خواص چای بابونه

برای تهیه چای بابونه، یک قاشق غذاخوری گل بابونه و دو لیوان آب گرم با مقداری نبات را در قوری چینی یا شیشه‌ای بریزید و اجازه دهید، به مدت 10 دقیقه دم بکشد. برخی خواص دارویی این دمنوش ارزشمند گیاهی عبارتند از:

مصرف چای بابونه، سردردهای ناشی از اضطراب و استرس را از بین برده، سردردهای میگرنی، حساسیت به نور، تاری دید وحالت تهوع را کاهش می‌دهد.

یکی از خواص چای بابونه، خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است. به این منظور توصیه می شود قبل از خواب یک استکان از آن مصرف شود.

ورم و التهابات پوستی با مصرف چای بابونه کاهش می‌یابد. به طور کلی یکی از خواص بابونه برای پوست، مقابله با باکتری‌ها، عفونت و تورم روی پوست بوده در درمان بیماری‌های پوستی مانند آبله مرغان و اگزما بسیار موثر است.

از دیگر خواص چای بابونه، کاهش مشکلات معده مانند سوء هاضمه و گاز معده بوده، خواص ضد باکتری و ضد التهاب بابونه به هضم غذا کمک می‌کند.

مصرف چای بابونه، باعث زودتر خوب شدن زخمها شده، در درمان و التیام زخمها بسیار مفید است.

از دیگر کاربردهای چای بابونه، برطرف کردن سیاهی اطراف چشم بوده که از کمپرس دم کرده گل بابونه استفاده می‌شود. بخور بابونه و درست کردن حمام بخار با چای بابونه نیز برای سلامتی و درخشندگی پوست مفیده بوده، پوست را پاکسازی و تغذیه می‌کند.

استفاده از چای بابونه برای کاهش قند خون مفید بوده، نوشیدن چند فنجان از این چای، بطور روزانه به افراد دیابتی توصیه می‌شود.

یکی از خواص بابونه خاصیت ضد التهاب طبیعی است، از همین رو برای التیام سوختگی‌ها بسیارموثر بوده، در درمان هموروئیدها، خارش آبله مرغان، گزش حشرات و رفع پف چشمان بسیار مفید است.

گیاه بابونه، آنتی اکسیدان فوق العاده قوی بوده، افزایش قدرت ایمنی بدن از دیگر خواص چای بابونه می‌باشد.

خواص عرق بابونه و میزان مصرف

عرق بابونه را از گل‌های این گیاه در فصل گلدهی تهیه می‌کنند. این عرق دارای خواص درمانی بسیاری بوده، طبع آن گرم و خشک است. برخی خواص دارویی عرق گیاه بابونه عبارتند از:

- تسکین تب های بلغمی و عفونت‌های دردناک

- درمان اختلال‌های گوارشی به‌ویژه التهاب و زخم‌های خفیف معده

- افزایش میزان ایمنی سیستم دفاعی بدن و تولید گلبول‌های سفید در خون

- نیروبخش و موثر در کاهش افسردگی

- درمان گلو درد و التهاب حنجره

- مفید برای پوست و تقویت موی سر

- تنظیم و درمان اختلالات دوران قاعدگی و قاعدگی‌های دردناک

- کرم کش و صفرابر

مقدار مصرف: عرق بابونه را قبل از هر غذا، به مقدار یک استکان همراه با آب میل نمائید.

مضرات و موارد احتیاطی مصرف چای و عرق بابونه

مصرف چای و عرق بابونه برای زنان باردار، مضر بوده، ممکن است باعث سقط جنین یا اختلالاتی در رشد جنین شود. همچنین زیاده‌روی در مصرف این گیاه، برای قلب زیان آور است. لازم به ذکر است مصرف همزمان چای و عرق بابونه با داروهای ضد انعقاد خون مانند بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق کننده خون ممنوع است.

 

 

http://behdasht.news

هشتگ :



اشتراک گذاری :