سلامت در رسانه ها > خواص زیره و مهمترین کاربردهای درمانی آن
خواص زیره و مهمترین کاربردهای درمانی آن
زیره گیاهی یکساله و دارای طعمی تند می باشد که دارای خواص و فواید بسیار زیادی است. این گیاه امروزه در اکثر غذاها توسط آشپزها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب قصد داریم تا خواص زیره را به طور کامل و جامع مورد بررسی قرار دهیم.
خواص زیره و مهمترین کاربردهای درمانی آن
زیره گیاهی یکساله و دارای طعمی تند می باشد که دارای خواص و فواید بسیار زیادی است. این گیاه امروزه در اکثر غذاها توسط آشپزها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب قصد داریم تا خواص زیره را به طور کامل و جامع مورد بررسی قرار دهیم. تا پایان مطلب همراه ما باشید.
زیره گیاهی یکساله است که طول آن حدودا 30 تا 48 سانت می باشد و گیاه محلی کشورهای چین، مکزیک، هندوستان و مدیترانه می باشد. دانه های آن زرد-قهوه ای می باشند و توسط دست برداشت می شوند. دوره رشد شکوفه های سفید یا صورتی روی گیاه زیره 3 یا 4 ماه می باشد. دانه های کوچک و صاف آن دارای طعمی تند می باشند و از آن در غذاهای مردم مکزیک و همچنین در ترکیب با ادویه کاری در غذاهای هندوستان و مدیترانه استفاده می شود. برخی از آشپزهای جنوب چین از زیره برای افزودن طعمی منحصر به فرد به غذاهایشان استفاده می کنند. در این مطلب به طور کامل خواص زیره را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
زیره برای گوارش و اختلالات مرتبط با آن فوق العاده عالی می باشد. عطر عالی زیره که از ترکیبات آلی معطر به نام کومینالدئید می آید. غدد بزاقی موجود در دهان ما را فعال می سازد که هضم اولیه غذا را آسان می سازد. ترکیب بعدی موجود در زیره تیمول می باشد که باعث تحریک غدد و ترشح اسید می شود، صفرا و آنزیم ها مسئول هضم کامل غذا در شکم و معده می باشند. زیره همچنین بادشکن است که مشکلات گازهای معده شما را تسکین می دهد و بدین وسیله عمل هضم و اشتها را بهبود می بخشد. بدلیل دارا بودن محتوی منیزیم و سدیم، زیره عمل هضم را بهبود می بخشد و به تسکین معده درد شما وقتی با آب گرم خورده می شود کمک می کند. در ادامه با بررسی خواص درمانی زیره همراه ما باشید.
زیره منبع غنی آهن
زیره غنی از آهن می باشد که مولفه ای کلیدی برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، تولید انرژی و حفظ سوخت و ساز بدن می باشد. کودکان، زنان که در طول دوره قاعدگی خود هستند، نوجوانان و زنانی که حامله هستند یا تحت مراقبت هستند به مصرف آهن بیشتر نیاز دارند و زیره منبع عالی برای بدست آوردن آهن می باشد.
درمان سرماخوردگی، تب و گلودرد
زیره غنی از ویتامین c می باشد و به دلیل ویژگی های ضد قارچی، افرادی که از سرماخوردگی طولانی مدت رنج می برند، اگر به طور منظم از آن استفاده کنند بیماری شان بهبود می یابد. داروی سرماخوردگی خانگی با ترکیب یک قاشق چایخوری زیره در آب جوش بسازید و اجازه دهید برای چند دقیقه دم بکشد. قبل از نوشیدن اجازه دهید سرد شود. برای درمان گلو درد مقداری زنجبیل را با زیره ترکیب کنید.
کمک به هضم غذا و درمان بواسیر
زیره بدلیل داشتن تاثیر بر روی سیستم گوارش مشهور می باشد و دانشمندان بیان کرده اند که زیره در هضم بهتر غذا و توانایی بدن در جذب مواد مغذی به این دلیل که آنزیم های موجود در زیره به تجزیه غذا کمک می کنند عالی می باشد. بدلیل وجود سطوح فیبر در زیره، با مصرف روزانه زیره می توانید بواسیر خود را درمان کنید. خاصیت های ضد قارچ زیره به تمیز شدن مجرای گوارشی کمک می کند.
پیشگیری از سرطان
خواص درمانی زیره دارای ویژگی های ضد سرطانی برای پیشگیری از سرطان مولفه ای کلیدی می باشد. زیره قادر به سم زدایی کبد و پیشگیری از ورود رادیکال های آزاد به جریان غذا می باشد. زیره قادر به سم زدایی بدن می باشد و بدین طریق قادر به تمیز نگاه داشتن بدن و سلامت آن خواهد بود.
درمان بی خوابی ها
اگر یک قاشق چایخوری پودر زیره را با یک عدد موز له شده ترکیب کنید و قبل از رفتن به رختخواب آن را بخورید خواب آرام و راحت تری خواهید داشت.
حفظ سلامت پوست
ویتامین c و E موجود در زیره مولفه های اصلی برای سلامت و جوان تر به نظر رسیدن پوست می باشند. روغن زیره همچنین می تواند عفونت های میکروبی و قارچی را درمان کند.
زیره برای افراد مبتلا به دیابت
زیره( مثل سماق) تاثیری قوی بر پیشگیری از دیابت با کاهش خطر ابتلا به هیپوگلیسمی دارد. و گلیکوزوری شرایطی که ادرار حاوی مقدار زیادی گلوکز می باشد را کاهش می دهد و این عمل از ابتلا به دیابت و هایپوگلیسمی پیشگیری می کند. زیره به عنوان ابزاری قوی برای مقابله با دیابت دارد.
درمان اختلالات تنفسی، آسم و برونشیت
خواص زیره در مقابله و درمان بیماری هایی همچون اختلالات تنفسی، آسم و برونشیت موجود با ارزش تر شدن این ماده غذایی شده است. حضور کافئین و روغن های ضروری معطر زیره را به ترکیبی ایده آل برای افرادی که از ناراحتی های تنفسی مثل آسم و برونشیت رنج می برند تبدیل می کند. به عنوان خلط آور عمل می کند بدین معنا که خلط های انباشته شده در مجرای تنفسی را ضعیف ساخته و از طریق عطسه یا سرفه از بدن خارج می سازد. با حذف مخاط فراوان از بدن، از شکل گیری مواد اضافه در بدن پیشگیری کرده و به بهبود یافتن شرایط اولیه ابتلا به اختلالات تنفسی کمک می کند.
تقویت حافظه با مصرف زیره
از دیگر خواص زیره می توان به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز اشاره کرد. مقدار آهن در زیره به افزایش تولید هموگلوبین و پیشگیری از کم خونی منجر می شود و جریان خون را افزایش می دهد. وقتی جریان خون شما افزایش یابد مقدار کافی اکسیژن به اندام های بدن و ذهن می رسد و سبب بهبود عملکرد سیستم های بدن می شود. این ادویه همانند کنجد در تقویت حافظه موثر است. مقدار کافی اکسیژن و آهن در ذهن باعث افزایش عملکرد ذهن و کاهش اختلالات ذهنی مثل آلزایمر و جنون می شود. برای دیگر اندام ها افزایش اکسیژن عملکرد سوخت و ساز را افزایش می دهد و می تواند سلامت کلی بدن، افزایش قدرت و پیشگیری از علایم پیری را به همراه داشته باشد.
خواص زیره در لاغری
زیره همانند هل در کاهش وزن موثر می باشد و بدلیل دارا بودن ویژگی ترموژنیک باعث افزایش سرعت سوخت و ساز بدن می شود و مولکول های چربی را می شکند. باعث کم اشتهایی می شود و سطح هورمون موجود در بدن که ترشح چربی در بدن را افزایش می دهد را کاهش می دهد.
مضرات زیره و احتیاط در مصرف آن
اگر چه خواص زیره و فواید متعدد آن آن را به ادویه ای با ارزش تبدیل کرده است اما لازم است افراد مبتلا به فشار خون در خوردن زیره احتیاط کنند زیرا زیره ممکن است برای آن ها مشکلاتی ایجاد کند. بدلیل دارا بودن خواص ضد نفخ و ضد اسپاسم افراد با معده حساس در مصرف آن احتیاط کنند. در برخی افراد ممکن است مصرف عرق زیره باعث یبوست و یا اسهال شود. افراد مبتلا به ناراحتی های کلیوی، کبد و تنفسی و مادران باردار قبل از مصرف این ماده با پزشک مشورت کنند. این گیاه را خودسرانه به کودکان نخورانید. مصرف بیش از اندازه زیره باعث ایجاد کهیر، افزایش ترشح تیروئید و در نتیجه لاغری و چهره زرد رنگ می شود.