سلامت در رسانه ها > خواص دارویی و درمانی گیاه رزماری

خواص دارویی و درمانی گیاه رزماری

خواص دارویی و درمانی گیاه رزماری

خواص دارویی و درمانی گیاه رزماری

گیاهانی که در طبیعت وجود دارند، دارای خواص دارویی و سلامتی زیادی می‌باشند.

آشنایی با گیاه رزماری

رزماری بومی مناطق مدیترانه‌ای بوده و یکی از گیاهان رایجی است که برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه ارزشمند نه تنها بو و طعم خاصی دارد بلکه دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است. نام علمی این گیاه چند ساله و چوبی Rosmarinus officinalis می‌باشد اما بیشتر افراد آن را با نام رزماری می‌شناسند. همانند سایر گیاهان مفید، رزماری نیز در خانواده‌ی نعناع جای گرفته است اما عطر و طعم مشخصه‌ی آن را ندارد. رزماری دارای طعم تلخ،گرم و گس‌تری است و استفاده از آن در سس، سوپ، خورش، کباب و چاشنی بسیار رایج است. اگرچه مقادیر کمی از رزماری که به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده می‌شود، نمی‌تواند تاثیر زیادی بر روی بدن داشته باشد اما اضافه کردن مرتب برگ آن به غذاها می‌تواند مزایای بسیاری داشته باشد.

تاریخچه استفاده از رزماری

رزماری یکی از چاشنی‌های پُرمصرف در آشپزی است. مردم می‌گویند رزماری فقط در باغ خانه‌هایی رشد می‌کند که بانوی خانه، حقیقتا ارباب خانه باشد. رزماری در طب سنتی به عنوان بند‌آورنده‌ی خون، مقوی، ضدنفخ، ضداسپاسم و معرق کاربرد دارد.

عصاره و روغن فرار آن، به منظور سقط جنین و افزایش خون‌ریزی قاعدگی، مصرف می‌شود. کاربرد عصاره‌ی رزماری در مواد آرایشی بسیار متداول است و شواهد، خبر از تأثیر لوسیون آن در تحریک رشد مو و جلوگیری از کچلی می‌دهد.

گزارش‌های تاریخی مربوط به مصرف درمانی رزماری، به عنوان یک گیاه دارویی موجود می‌باشد. رزماری از قدیمی‌ترین گیاهان شناخته شده‌ی دارویی است که از قرن‌ها پیش، برای تقویت حافظه و فعالیت مغزی به کار می‌رفته است.

فواید سلامتی گیاه رزماری برای پوست

1. ضد آفتاب طبیعی

تحقیقات نشان داده که اگر عصاره رزماری را بر روی پوست صورت بمالید به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه UV خورشید محافظت می کند.

2. آب رسان و درخشان کننده پوست صورت

آب برگ های رزماری تازه را بگیرید و بر روی پوست صورت بمالید، این کار باعث با آبرسانی به پوست صورت شده و پوست را درخشان می‌کند.

3. درمان آلوپسی مو

در یک مطالعه که بر روی 50 بیمار مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (دائمی) انجام شده مشخص شد که عصاره و روغن رزماری به طور قابل توجهی پس از شش ماه باعث افزایش رشد مو و درمان آلوپسی میشود.

سیستم ایمنی بدن را با مصرف رزماری تقویت کنید

ترکیبات فعال در رزماری آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی هستند. این نشان دهنده یک حمله سه جانبه در برابر بسیاری از بیماری‌های مختلف و عوامل بیماری‌زا است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تهدید کند. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی یک خط دفاعی ثانویه در پشت سیستم ایمنی بدن تشکیل می‌دهند. رزماری حاوی مقدار قابل توجهی از این ترکیبات قدرتمند از جمله رزمارینیک اسید، اسید کافئیک و اسید بتولیک است.

اثرات موضعی استفاده از گیاه رزماری (اکلیل کوهی)

افزودن چند برگ رزماری به غذاهای گوشتی، هضم غذا را سرعت می بخشد.

1- یکی از مصارف عمده رزماری به عنوان نگه دارنده و ضد اکسیدان، در لیکورها و صنایع گوشت و چربی می‌باشد.

2- محققان دریافتند، این گیاه هورمون های استروژن را که باعث بروز سرطان سینه می شود غیرفعال می‌سازد.

3- عصاره این گیاه، با محافظت از مواد تشکیل دهنده سلول های پوست از آسیب های پوستی مربوط به سن مانند چین و چروک پیش گیری می‌کند.

4- مصرف منظم عصاره رزماری، عملکرد کلیه را بهبود می‌بخشد، جریان ادرار را افزایش می‌دهد و ماده معدنی لازم مانند سدیم و پتاسیم را حفظ می‌کند.

5- از آن جا که این گیاه خاصیت ضدباکتریایی دارد، پارچه آغشته به چای این گیاه را به زیر بغل بمالید تا بوی نامطبوع از بین برود.

6- برای به هوش آوردن فرد، پارچه آغشته به چند قطره روغن رزماری را جلوی بینی فرد قرار دهید.

7- رزماری گردش خون به سر و مغز را افزایش می‌دهد.

8- این گیاه سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و ورم را کاهش می‌دهد.

9- روغن رزماری خاصیت ضدعفونی کننده دارد و به عنوان دهان شو برای رفع بوی نامطبوع دهان به‌کار برده می‌شود.

10- ماساژ دادن منظم پوست با این روغن پوست را تقویت می کند و خشکی پوست را نیز از بین می‌برد.

پیشگیری از سرطان‌ها با رزماری

امروزه برخی آزمایشات و بررسی‌های صورت گرفته نشان داده است، رزماری دارای اثرات ضد تکثیری سلول‌های سرطانی است. این مسئله به خصوص در سرطان خون و سرطان سینه قابل توجه می‌باشد. همچنین این گیاه به عنوان یک عامل موثر گیاهی ضد التهابی و ضد تومور شناخته شده است. همچنین برخی تحقیقان نشان داده است اضافه کردن عصاره رزماری در طبخ غذاها, می‌تواند شکل گیری عوامل سرطان زا در طول پخت و پز را کاهش دهد.

علاوه بر موارد بیان شده، یکی از مهمترین خواص رزماری، حفظ تقویت چشم و سلامتی بینایی است. در واقع این گیاه از چشم در برابر تخریب ماکولای محافظت کرده و موجب ارتقای سلامتی چشم می‌شود. این خاصیت ناشی از وجود بخش عمده‌ایی از اسید carnosic در رزماری می‌باشد.

فواید سلامتی  عرق، دمنوش و چای رزماری

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در دمنوش و عرق رزماری باعث افزایش جریان خون در پوست شده و به درمان بیماری های پوستی از جمله اگزما کمک می‌کند.

دمنوش رزماری به عنوان یک ماده تحریک کننده برای افزایش تعداد گلبول های قرمز خون شناخته می‌شود که می‌تواند به درمان کم خونی کمک کرده و باعث افزایش انرژی و بهبود توانایی بدن برای ترمیم اندام‌ها شود.

اسید کرونوزیک موجود در عرق و دم‌کرده رزماری باعث بهبود حافظه و پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل می‌شود.

چای رزماری برای درمان سو هاضمه، یبوست و نفخ شکم مفید می‌باشد.

آنتی‌اکسیدان‌های اسید رزمارینیک، کافئین و کارنوسول موجود در چای رزماری برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان سینه مفید هستند.

http://behdasht.news

 

هشتگ :



اشتراک گذاری :