سلامت در رسانه ها > یک فنجان چای با طعم کاکوتی
یک فنجان چای با طعم کاکوتی
گاهی نوشیدن چای با یک مزه ثابت ما را از چای خوردن خسته میکند، اما میتوان با طعمدار کردن آن به وسیله انواع گیاهان معطر ، از خوردن چای هم لذت برد و هم از خواص دارویی گیاهانی مانند کاکوتی بهره گرفت.
یک فنجان چای با طعم کاکوتی
گاهی نوشیدن چای با یک مزه ثابت ما را از چای خوردن خسته میکند، اما میتوان با طعمدار کردن آن به وسیله انواع گیاهان معطر ، از خوردن چای هم لذت برد و هم از خواص دارویی گیاهانی مانند کاکوتی بهره گرفت.
کاکوتی گیاهی است علفی، یکساله، دارای ساقه کوتاه و از خانواده نعنا که به صورت وحشی در بیشتر مناطق کوهپایهای بویژه خراسان میروید.
این گیاه دارای خواص درمانی زیادی است، از جمله اینکه ضدمیکروب و ضدعفونیکننده است و به صورت بخور برای رفع اختلالات مجاری تنفسی و رفع علائم سرماخوردگی و سردرد مصرف میشود.
همچنین کاکوتی به عنوان ضداسپاسم در کاهش ناراحتیهای گوارشی مفید است. به علاوه اثرات ضدقارچی برای آن نیز گزارش شده است.
در گذشته از کاکوتی به عنوان داروی ضدنفخ، ضداسهال، خلطآور و ضدسرفه و التهاب دستگاه تنفسی استفاده میشده است.
این گیاه معطر همچنین خلطآور و مقوی معده است و به عنوان طعمدهنده غذا و لبنیات نیز از آن استفاده میشود.
پزشکان متخصص تغذیه معتقدند کاکوتی به علت صفرابر بودن برای مبتلایان به ورم مزمن کیسه صفرا و عوارض کبدی توصیه میشود.
برگهای این گیاه به عنوان نرمکننده سینه مورد استفاده قرار میگیرد و به صورت دمکرده برای تسکین درد و رفع ناراحتیهای مختلف مصرف میشود.
کاکوتی در رفع سرماخوردگیهای ششی مفید بوده و با مصرف آن سرفه آرام میگردد و چون اثر محرککننده دارد، هضم را نیز آسان میکند. جوشانده کاکوتی در رفع روماتیسم و نرمی استخوان مفید است و غرغره جوشانده آن ورم لوزتین را برطرف میکند.
کاکوتی همچنین دربند آمدن خونریزی از بینی بسیار مفید و موثر است.