سلامت در رسانه ها > گیاه رزماری را برای این خاصیت ها استفاده کنید

گیاه رزماری را برای این خاصیت ها استفاده کنید

گیاه رزماری را برای این خاصیت ها استفاده کنید

گیاه رزماری را برای این خاصیت ها استفاده کنید

رزماری گیاهی معطر از خانواده نعناع است که در مناطق سبز رشد می کند. رزماری دارای عطر و بوی فوق العاده است و اغلب در پخت و پز استفاده می شود. رزماری علاوه بر عطر و طعم فوق العاده، استفاده منظم از آن در رژیم غذایی، اثرات سودمند بر سلامتی خواهد گذاشت. در این مقاله مهم ترین خواص رزماری را ملاحظه می نمایید.

رزماری گیاه بومی و دارای برگ های سبز و معطر است. از رزماری به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود که علاوه بر عطر و طعم فوق العاده، دارای مزایای زیادی برای سلامتی بدن است. نام علمی این گیاه چوب چند ساله است اما در جهان همه با نام رزماری آن را می شناسند. مشابه بسیاری از گیاهان مفید دیگر، رزماری در خانواده نعناع قرار داد. رزماری داری طبعی گرم، کمی تلخ و طعم گس تر از نعناع است که به سوپ، سس، خورش و کباب و انواع غذاهای دیگر طعم و عطر فوق العاده ای می بخشد و به عنوان یک چاشنی استفاده می شود، مخصوصا در غذاهای ایتالیایی، رایج تر است.

رزماری یک جزء اصلی در هر آشپزخانه های مجهز به شمار می رود. این گیاه مانند آویشن و نعناع، علاوه بر آشپزی دارای مزایای فوق العاده ای است. رزماری دارای خواص درمانی فراوانی است که در ادامه، مهم ترین خواص درمانی رزماری را مورد بررسی قرار می دهیم.

رزماری برای تقویت حافظه

یکی از اولین خواص رزماری در مستندات موجود این گیاه، به عنوان یک محرک شناختی، گزارش شده است. گیاه رزماری به بهبود حافظه و افزایش هوش و تمرکز، کمک فراوانی می کند و به جوان ماندن ذهن کمک خواهد کرد، در همین راستا، رزماری به تحریک فعالیت شناختی در افراد مسن، و همچنین کسانی که به اختلالات حاد شناختی و آلزایمر مبتلا هستند، کمک فراوانی می کند.

استفاده از رزماری برای بهبود خلق و خو و استرس

عطر رزماری به بهبود خلق و خو، پاک سازی ذهن و از بین بردن استرس در افراد با اضطراب یا استرس مزمن، عدم تعادل هورمونی، تاثیر دارد. هنگامی که گیاه مصرف می شود و یا به صورت موضعی به عنوان نوعی مرهم از برگ هایش استفاده می شود میتواند استرس را کاهش دهد و روی رفتار و خلق و خو تاثیر مثبت می گذارد. آروماتراپی نیز با استفاده از اسانس رزماری برای همین منظور به کار برده می شود و اثرات مثبت بر استرس و خلق و خوی می گذارد.

رزماری و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن

اجزای فعال در رزماری آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد سرطان زا در طبیعت هستند. ترکیبات آنتی اکسیدان به صورت یک لایه دفاعی سیستم ایمنی بدن، عمل می کنند و باعث می شود که از ورود بیماری های مختلف به بدن جلوگیری کند. رزماری حاوی مقدار قابل توجهی از این ترکیبات قدرتمند، از جمله رزمارینیک اسید، اسید کافئیک و اسید بتالیک، است که قادرند سیستم دفاعی بدن را قوی تر کنند.

بهداشت و سلامتی پوست با رزماری

خاصیت ضد پیری از جمله خواص رزماری محسوب می شود که به خوبی شناخته شده است. برگ رزماری را معمولا در قالب اسانس می توانید تهیه نمایید و از اثرات خوبی که بر روی پوست می گذارد به منظور بهبود کیفیت جوانی پوست، لذت ببرید. همچنین به از بین بردن لکه ها و افزایش درخشش پوست، تاثیر فراوان دارد.

خاصیت رزماری برای مراقبت از مو

روغن رزماری به طور گسترده ای برای مراقبت از مو در انواع شامپوها و لوسیون ها استفاده می شود. استفاده منظم از روغن رزماری به تحریک فولیکول های ساخت مو و رشد سریع تر و قوی تر مو کمک فراوانی می کند. بسیاری از افراد ادعا می کنند که می تواند از طاسی هم جلوگیری کند و همچنین خواص رزماری برای جلوگیری از سفیدی مو، درمان شوره سر و درمان پوست سر خشک نیز تاثیر فراوان دارد.

رزماری برای تسکین درد

رزماری به عنوان یک ماده ضد درد معرفی شده است که به صورت موضعی در مدت 15 دقیقه درد را کاهش داده و یا می توانید در مدت چند سال به عنوان یک مرهم برای مناطقی از بدن که آسیب دیده استفاده نمایید. هنگامی که رزماری را به صورت خوراکی مصرف می نمایید به عنوان یک مسکن برای درد هایی مثل سردرد و درد از یک بیماری، می تواند عمل کند. در واقع یکی از مهم ترین خواص رزماری کاربرد آن برای درمان میگرن است.

رزماری برای تحریک جریان خون

رزماری به عنوان یک محرک برای بدن عمل می کند و به افزایش تولید سلول های قرمز خون و جریان خون، کمک فراوانی می کند. همچنین به اکسیژن سیستم های حیاتی در هر نقطه ای از بدن، که فعالیت های متابولیکی در این مناطق وجود دارد کمک فراوانی می کند، خواص رزماری علاوه بر تحریک مواد مغذی به سلول هایی که نیاز به تعمیر دارند نیز کمک فراوانی می کند.

استفاده از رزماری برای خوش بو کردن نفس و دهان

رزماری به عنوان یک عامل ضد باکتری طبیعی، برای خوش بو کردن نفس و دهان، درمانی فوق العاده است که باعث بهبود سلامت دهان و دندان می شود. برگ رزماری را در یک لیوان آب گرم مخلوط نمایید و سپس آن در دهان غرغره نمایید، برای از بین بردن باکتری ها و نفس تازه و تمیز، نقش فوق العاده ای دارد.

خاصیت ضد التهابی رزماری

می توان گفت مهم ترین خاصیت رزماری به عنوان یک عامل ضد التهابی در بدن است. کارنوسول و کارنوسیک اسید دو آنتی اکسیدان و ضد التهاب قدرتمند موجود در رزماری هستند که به کاهش التهاب عضلات، عروق خونی و مفاصل، کمک فراوانی می کنند. این عامل باعث می شود رزماری یک ذرمان موثر و قدرتمند برای بسیاری از بیماریها مانند فشار خون، نقرس، ورم مفاصل و جراحات بدن باشد. رزماری به صورت خوراکی یا موضعی برای این اثرات التهابی موثر است. علاوه بر این به کاهش التهاب در سیستم قلبی و عروقی و افزایش سلامت قلب، کمک فراوان می کند.

خاصیت سم زدایی بدن با رزماری

رزماری کمی ادار آور است به این معنی که می تواند انواع سموم بدن را در هنگام ادرار دفع کند. علاوه بر این می تواند عوامل بیمار زا، نمک، سموم و حتی چربی اضافه را از بدن دفع نماید. همچنین به سلامتی کبد کمک فراوانی می کند.

رزماری تسکین دهنده معده

خواص رزماری به عنوان یک درمان سنتی به درمان ناراحتی معده، یبوست، نفخ و اسهال کمک می کند. بنابراین با اضافه کردن رزماری به رژیم غذایی به تنظیم حرکات روده و دستگاه گوارش بدن کمک فراوانی می کنید.

خواص رزماری برای کاهش استرس

 گیاه رزماری علاوه بر عطر و طعم فوق العاده خوبی که دارد، دارای خواص و فواید فراوانی برای سلامتی بدن نیز دارد. مهم ترین خواص رزماری در این مقاله گفته شد. برای دیدن خواص گیاهان دارویی دیگر، به بخش خواص گیاهان دارویی مراجعه نمایید.

http://khasiat.org

هشتگ :



اشتراک گذاری :