سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > مکانیسم اثر پلی فنول های چای سبز و سیب بر جلوگیری از افزایش رشد تومورها و بیماری آترواسکلروزیس

مکانیسم اثر پلی فنول های چای سبز و سیب بر جلوگیری از افزایش رشد تومورها و بیماری آترواسکلروزیس

مکانیسم اثر پلی فنول های چای سبز و سیب بر جلوگیری از افزایش رشد تومورها و بیماری آترواسکلروزیس

مکانیسم اثر پلی فنول های چای سبز و سیب بر جلوگیری از افزایش رشد تومورها و بیماری آترواسکلروزیس

غلظت بیش از حد فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) باعث توسعه آنژیوژنز (رگ زایی) و عوارضی همچون افزایش رشد تومورها و پلاک های آترواسکلروتیک می شود. ایجاد پلاک در داخل شریان ها باعث بیماری آترواسکلروزیس می شود. شریان ها، رگ های خونی هستند که خون غنی از اکسیژن را به قلب و سایر اندام های بدن حمل می کنند. پلاک از چربی، کلسترول، کلسیم و سایر مواد ساخته می شوند. در طول زمان، پلاک ها سخت می شوند و شریان ها را باریک می کنند. این موضوع جریان خون غنی از اکسیژن را به سمت ارگان ها و سایر قسمت های بدن محدود می کند. آترواسکلروزیس می تواند منجر به مشکلات جدی از جمله حمله قلبی، سکته مغزی و حتی مرگ شود. به این منظور در سال 2015 مطالعه ای بر روی مهار شدید فعالیت گیرنده نوعِ 2 فاکتور VEGF از طریق اتصال محکم اپی گالوکاتچین گالات چای سبز و پروسیانیدین های سیب با فاکتور  VEGFو ارتباط آن با آنژیوژنز انجام شد و نتایج آن در مجله Molecular Nutrition & Food Research به چاپ رسید. فعالیت گیرنده نوعِ 2 فاکتور VEGF (VEGFR-2)، رگ زایی تومور را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه، تشخیص مکانیسم مولکولی براساس پتانسیل مهار سیگنال دهی VEGF توسط پلی فنول ها بود. بر اساس این مطالعه، پلی فنول های اپی گالوکاتچین گالات چای سبز و الیگومرهای پروسیانیدین سیب پتانسیل مهار بیان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) در سلول های اندوتلیال جداشده از سیاهرگِ بندناف انسان از طریق فعل و انفعال مستقیم با این فاکتور را دارند. قابلیت مهارِ القاء شده، ناشی از پلی فنول، بر فعالیت گیرنده نوعِ 2 فاکتور VEGF در غلظت های نانومولار پلی فنول و به دنبال کینتیک های (جنبش شناسی) مهارِ بای فازیک (دومرحله ای) اتفاق می افتد. هنگامی که فاکتور VEGF در معرض اپی گالوکاتچین گالات یا الیگومرهای پروسیانیدین قرار می گیرد، به شدت اتصال آن با سلول های اندوتلیال جداشده از سیاهرگ بندناف انسان که بیان کننده گیرنده نوعِ 2 فاکتور VEGF هستند، مهار می شود. بر اساس اطلاعات حاصل از این مطالعه، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) یک هدف کلیدی مولکولی برای پلی فنول های خاص موجود در چای و سیب ها است که به شدت سیگنال دهی VEGF و آنژیوژنز (رگ زایی) را در غلظت های فیزیولوژیکی مهار می کند. این داده ها یک مکانیسم قابل قبول را بین ارتباطات ترکیبات زیست فعال در مواد غذایی با اثرات مفید آنها ارائه می دهد. 

 

W. A. Moyle, Ch., B. Cerezo, A., S. Winterbone, M., J. Hollands, W., Alexeev, Y., W. Needs, P., & A. Kroon, P. (2015). Potent inhibition of VEGFR-2 activation by tight binding of green tea epigallocatechin gallate and apple procyanidins to VEGF: Relevance to angiogenesis. Molecular Nutrition & Food Research, 59, 401–412. retrieved from http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201400478/epdf

 

J. Hartsough, E., D. Meyer, R., Chitalia, V., Jiang, Y., E. Marquez, V., Irina V. Zhdanova, I., … Rahimi, N. (2013). Lysine Methylation Promotes VEGFR-2 Activation and Angiogenesis. Science Signaling, 6(304). retrieved from http://stke.sciencemag.org/content/6/304/ra104

 

 (2016, June 22). What Is Atherosclerosis?. NIH: National Heart, Lung, and Blood Institute. retrieved from https://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/atherosclerosis

هشتگ :



اشتراک گذاری :