سلامت در رسانه ها > مزایای خوردن شکلات برای سلامت

مزایای خوردن شکلات برای سلامت

مزایای خوردن شکلات برای سلامت

مزایای خوردن شکلات برای سلامت

آیا می دانستید مقادیر کمی از شکلات تلخ می تواند سلامتتان را تقویت کند؟ از بهبود خلق و خو تا کمک به بهبود یافتن سرفه می توانید روی این غذای خوشمزه حساب کنید. تحقیقات نشان داده شکلات حاوی شاخص احساس خوب است و البته این به لطف میکسی از مواد شیمیایی بهبود دهنده خلق و خو از جمله کافئین، تئوباریم، تیروزین و تریپتوفان و طعم خوبی که دارد است. بسیار مهم است از شکلات تلخی استفاده کنید که مقدار کاکائو آن بالا باشد، چنین شکلاتی چربی کمتر و آنتی اکسیدان بیشتری نیز دارد. آیا می دانستید مقادیر کمی از شکلات تلخ می تواند سلامتتان را تقویت کند؟ از بهبود خلق و خو تا کمک به بهبود یافتن سرفه می توانید روی این غذای خوشمزه حساب کنید. در ادامه می خواهیم پنج میزت خوردن شکلات برای سلامت را بیان کنیم.

1- می تواند حالتان را خوب کند

طعم، بو و بافت شکلات باعث تحریک مناطق احساس خوب در مغز می شود. شکلات همچنین حاوی تریپتوفان یک آمینو اسید ضروری است که باعث تحریک تولید سروتنین، ضد افسردگی طبیعی مغز می شود. محققان تاثیر شکلات را با احساسی که زمان عاشق شدن داریم یکسان می دانند.

2- کمک به سلامت قلب

خوردن شکلات می تواند فشار خون را پایین بیاورد، خون را رقیق کند ( احتمال بروز سکته مغزی کاهش می یابد ) و تاثیر ضد التهابی دارد. دلیل چنین تاثیری مقدار بالای فلاونوئیدها درون شکلات است. همچنین به نظر می رسد فلاونوئیدها باعث تحریک بدن به تولید بیشتر نیتریک اسید که به انبساط و شل شدن عضلات کمک می کند می شود. چنین تاثیری باعث کاهش فشار خون می شود.

3- محافظت از شریان ها

فلاونوئیدهای موجود در شکلات همچنین به جلوگیری از اکسیداسیون شدن LDL ( کلسترول بد ) کمک می کنند که در نهایت فشار از روی شریان ها برداشته می شود. فلاونوئیدها حاوی بیش از 50 درصد از چربی اشباعی غیر معمول به نام اسید استریک هستند. این چربی اشباع نه تنها مقدار کلسترول بد را افزایش نمی دهد بلکه به بالا رفتن سطح کلسترول خوب کمک می کند.

4- سرفه را آرام می کند

همچنین شکلات حاوی ماده شیمیایی است به نام تئوبرومین که نشان داده با تاثیر روی عصب واگ سرفه کردن را مهار می کند. این عصب پیام را از سیستم عصبی مرکزی به مغز ارسال می کند.

5- مفید برای مغز

ماده شیمیایی به نام اپی کاتچین در کاکائو و چای سبز یافت می شود می تواند از مغز در برابر شکل گیری پروتئین های چسبنده یا پلاک آمیلوئیدها که موجب بیماری آلزایمر می شوند محافظت کند.

همه ما می دانیم که خوردن زیاد غذاهای سرشار از قند و چربی می تواند منجر به چاقی و دیگر مشکلات  سلامتی شود اما خبر خوب برای کسانی که عاشق شکلات هستند این است که مصرف شکلات در مقادیر کم می تواند برای سلامتشان مفید باشد. بنابراین اگر هوس شکلات کردید احساس گناه نکنید و مقداری از آن را میل کنید. تا زمانی که شکلات جزئی از یک برنامه غذایی متعادل و سالم باشد استفاده اش نه تنها مشکلی ندارد بلکه برایتان خوب نیز هست.

چه نوع شکلاتی بهتر است؟

به طور کلی شکلات هرچه تیره تر باشد ( شکلاتی بخرید که درصد کاکائو آن بالای 70 درصد باشد ) مقدار فلاونوئیدهایش نیز بیشتر است. فلاونوئیدها را می توانید در غذاهایی مانند بروکلی، پیاز، میوه و چای پیدا کنید و می تواند از بدن در برابر برخی از انواع سرطان و بیماری های قلبی محافظت کند. شکلات تلخ و تیره بالاترین مقدار فلاونوئیدها را دارد، شکلات مخلوط با شیر مقدار کمی فلاونوئید دارد و شکلات های سفید هیچ فلاونوئیدی در خود ندارند.

آیا شکلات می تواند یک میان وعده خوب باشد؟

شاید تعجب کنید که شکلات در دسته بندی غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین قرار می گیرد. این یعنی یک قطعه کوچک شکلات می تواند یک میان وعده مناسب باشد و قند خون را به صورت ناگهانی افزایش ندهد. دلیل اینکه قند خون با خوردن شکلات بالا نمی رود وجود چربی است که جذب قند را کند می کند. کافئین موجود در شکلات نیز نشان داده می تواند به صورت موقت تمرکز و انرژی را افزایش دهد.

قبل از اینکه به سراغ اولین شکلات سر راهتان بروید این را به ذهن بسپرید که شکلات تنها در صورتی باعث افزایش وزن نمی شود که به مقدار متعادل و در کنار یک برنامه غذایی سالم استفاده شود.

 

 

http://behdashtnews.ir

 

هشتگ :



اشتراک گذاری :