سلامت در رسانه ها > خواص چای سبز، کاهش دهنده فشار خون
خواص چای سبز، کاهش دهنده فشار خون
تحقیقات نشان می دهد نوشیدن 3 تا 4فنجان چای سبز در روز به طور مداوم فشار خون را در افراد مبتلا به پرفشاری خون کاهش می دهد.........
خواص چای سبز، کاهش دهنده فشار خون
آب خالص، ایدهآلترین نوشیدنی موجود است، اما چای با کیفیت نیز یکی دیگر از موارد ارزشمند در بین نوشیدنیهاست. چای هم مانند آب نه تنها برای بدن آبرسانی قویست، بلکه اکثر انواع چایها فواید دیگری نیز دارند.
چای با کیفیت، به خصوص چای سبز، حاوی آنتیاکسیدان پلیفنول میباشد که به تشخیص محققان عامل پیشگیرانه در بسیاری از بیماریهاست و خواص ضد پیری دارد. ۳۰٪ از هر برگ چایسبز از پلیفنول تشکیل شده است.
در گروه پلیفنولها، فلاونوئیدها قرار دارند که حاوی کاتچینها (از انواع آنتیاکسیدانها) هستند. یکی از قویترین کاتچینهااپی گالوکاتچین گالات (EGCG) هستند که در چای سبز یافت میشوند. اثبات شده که این ماده موجود در چای سبز تاثیر فوقالعاده مثبتی بر روی بسیاری از بیماریها و حالات جسمی و روحی افراد دارد.
بر اساس مطالعاتی که سابقا صورت گرفته بود، چای سبز روی یک سری مولکولهای عصبی تاثیر گذاشته، رشد و گسترش سلولهای سرطانی را متوقف میکند. همچنین موجب توقف خونرسانی به سلولهای سرطانی میشود.
EGCG از خواص آنتی آنژیوژنیک و ضدسرطانی برخوردار است و شرایطی را برای بدن فراهم میکند تا سلولهای سرطانی به شیمیدرمانی پاسخ مثبت دهند. بعلاوه تحقیقات نشان داده که EGCG از تصلب شرائین، ورم سینوسهای مغزی، حملات قلبی و لخته شدن خون که منجر به سکته مغزیست، جلوگیری میکند و همه اینها به دلیل توانایی این ماده در متعادلسازی حرکت خون سرخرگها و بهبود جریان خون در رگهاست.
چای سبز و خاصیت کاهش فشار خون به طور طبیعی
تحقیقات اخیر در این زمینه بر یافتههای پیشین صحه گذاشته و مزایای چای سبز بر سلامتی را تائید میکند. پس از تجزیه و تحلیل ۲۵ مورد که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، بر روی آنها آزمایشاتی صورت پذیرفت و نتایج امر در نشریات مختلفی انتشار یافت از جمله مجله بریتانیایی تغذیه در ۵ اکتبر، نتایج به قرار زیر بود: فشار خونِ آن دسته از افرادی که به طور مداوم چای سبز مصرف میکنند، به طور قابل توجهی بهبود یافته است. همچنین این گزارش در روزنامه تایمز نیز به چاپ رسید.
پس از ۱۲ هفته نوشیدن چای سبز، تا mmHg2/6در حالت انقباض قلب و 2/2 mmHgدر زمان استراحت بین دو تپش قلب، از میزان فشار خون کاسته میشود. این نتایج به طور چشمگیری پس از مصرف چای سبز مشاهده شده، در حالی که چای سیاه در رتبه دوم چنین تاثیراتی قرار دارد.
کاهش 2/6 mmHg از میزان فشار خون در حالت انقباض قلب به معنای کاهش ۸ درصدی از میزان خطر سکته مغزیست، ۵ درصد کاهش تصلب شرائین شاهرگها که منجر به فوت میشود و ۴٪ کاهش در تمامی موارد مرتبط با فشار خون منجر به فوت.
اگرچه به طور قطع نمیتوان گفت چه مقدار چای برای بهرهگیری از تمام مزایای آن کفایت میکند، آمار منتشر شده در تحقیقات پیشین، بین ۳ تا ۴ فنجان چای سبز را در روز پیشنهاد میکرد.
به عنوان مثال در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۷ بر اساس شواهدی صراحتا اعلام شد که نوشیدن ۳ فنجان چای یا بیشتر در روز – در این مورد خاص چای سیاه – خطر انسداد رگهایی که منجر به حملات قلبی میشوند را کاهش میدهد.
در موارد مشابهی نیز نشان داده شد که نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان چای سبز در روز، سلامت قلب و رگهای مرتبط با قلب و عروق را افزایش میدهد که این خاصیت را مدیون تعادل فشار خون در رگها و محافظت از خون در برابر لخته شدن است.