سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > حقایقی درباره ی چای سبز
حقایقی درباره ی چای سبز
چای، پس از آب نوشیدنی بسیار محبوبی است که مردم، در سراسر جهان چای می نوشند. در این مقاله با حقایق جالبی درباره ی چای سبز آشنا می شوید........
حقایقی درباره ی چای سبز
چای پس از آب، نوشیدنی بسیار محبوبی است که مردم در سراسر جهان می نوشند. در این مقاله با حقایق جالبی درباره ی چای سبز آشنا خواهید شد..
مقدار کافئینِ چای سبز
کافئینِ چای سبز، بسیار کم است. هر گرم چای سبز، به طور متوسط حاوی 15 تا 25 میلی گرم کافئین است. برای مقایسه، چای سیاه حاوی 70-40 میلی گرم کافئین است. 354 میلی لیتر قهوه ی لاته حاوی 75 میلی گرم کافئین و یک قوطی کوکا کولا (354 میلی لیتر) حاوی 32 میلی گرم کافئین است.
بیشترین مقدار کاتچین در چای سبز وجود دارد
چای سبز دارای بیشترین مقدار کاتچین است ( تا 3 برابر بیشتر از چای سیاه ) و هر یک گرم از آن حاوی 80 میلی گرم اپی گالوکاتچین گالاتِ (EGCG) کاتچین است در حالیکه چای اولانگ حدود 35 میلی گرم کاتچین دارد.
مقدار EGCG در چای سبز کیسه ای و چای خشک معمولی
مقدار EGCG در چای های کیسه ای و چای خشک، بستگی به کیفیت چای دارد. در برخی موارد مقدار EGCG در هر دو یکسان و در برخی چای های بی کیفیت این مقدار در چای های کیسه ای کمتر است. با این حال، دم کردن چای سبز با آب داغ باعث افزایش EGCG در چای می شود. چای های کیسه ای مثلثی یا هرمی بهترین نوع چای های کیسه ای هستند زیرا به دلیل اندازه ی بزرگ این چای های کیسه ای، برگ های بزرگتر چای در آن قرار می گیرد.
احساس آرامش پس از نوشیدن چای سبز
کاتچین و ال تیانین(گلوتامیل اتیل آمید) آرام بخش هستند. کاتچین روی سیستم عصبی مرکزی اثر می کند و باعث ایجاد آرامش در بدن می شود. ال تیانین اسید آمینه ای است که در چای سیاه و چای سبز وجود دارد. این اسید آمینه، از استرس می کاهد و آثار جانبی کافئین را خنثی می کند.
چای سبز مناسب برای پوست
پژوهش ها نشان می دهد که چای سبز حاوی آنتی اکسیدان و دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطان و ضد میکروب است. چای سبز، به صورت موضعی از اپیدرم پوست محافظت می کند و EGCG عنصر کلیدیِ چای سبز، باعث ترمیم سلول های پوست می شود. این تحقیقات روی چای سبز آزمایش شده اما برخی محصولات بهداشتی ـ آرایشیِ محتوی چای سبز به دلیل فرآیند اکسیداسیون خواص کامل چای سبز را ندارند.
مصرف بیش از حدِ چای سبز
در صورتی که مبتلا به کم خونی و حساسیت به کافئین هستید می توانید به راحتی و بدون دغدغه چای سبز بنوشید.
زنان باردار و شیرده نباید در روز بیش از 1 تا 2 فنجان چای سبز بنوشند.
مصرف زیاد چای سبز، می تواند جذب آهن از مواد غذایی را کاهش دهد. اگر آهن بدن شما کم است، بهتر است مقداری آب لیمو به چای سبز اضافه کنید. اضافه کردن آب لیمو به چای سبز، جذب آهن را افزایش می دهد یا می توانید چای را بین وعده های غذایی مصرف کنید.
http://www.green-tea-guide.com/green-tea-facts.html