سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > بررسی اثر ضدجهش و ضد سرطان چای سیاه دارجیلینگ
بررسی اثر ضدجهش و ضد سرطان چای سیاه دارجیلینگ
در مطالعهای فعالیت ضد جهش و ضد سرطان عصاره چای دارجیلینگ در دو گونه باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریم با استفاده از تست سرطانزایی برعلیه عامل جهشزای "بنزو (a) پیرن"، در حضور/عدم حضور فعالکننده متابولیکی (S9) سنجیده شد. نتایج مطالعه، فعالیت ضد جهشزایی چای دارجیلینگ را بر علیه گونههای باکتریایی نشان داد. در سلولهای لنفوسیت انسانی که در معرض "بنزو (a) پیرن" قرار داشتند و سپس با عصاره چای دارجیلینگ تیمار شدند، یک کاهش قابل توجهی در تشکیل میکرونوکلویید (MN) مشاهده شد. این مطالعه به طور واضح بیانگر فعالیت ضد سرطانی عصاره چای سیاه دارجیلینگ، از طریق مکانیسم "القاء مرگ سلولی" در برابر رده سلولی U937 بود.
بررسی اثر ضدجهش و ضد سرطان چای سیاه دارجیلینگ
چای دارجیلینگ، چایی است که در مرتفعترین نقاط (ارتفاع 2800 متری) رشد میکند و قرنها به دلیل عطر و طعم، آروما و کیفیتش در سراسر دنیا محبوبیت دارد. اما گزارشهای کمی در مورد فعالیتهای ضد جهش و ضد سرطان در مورد آن وجود داشت. بنابراین، در سال 2014 مطالعهای با هدف تشخیص پتانسیل ضد جهش و ضد سرطان عصاره چای دارجیلینگ (DTE) از طریق روشهای آزمایشگاهی استاندارد مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت و نتیجه آن در مجله BMC Complementary and Alternative Medicine منتشر شد. در این مطالعه فعالیت ضد جهش عصاره چای دارجیلینگ در دو گونه باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریم (TA98 و TA100 ) با استفاده از تست AMES (تست سرطانزایی) برعلیه "بنزو (a) پیرن" (عامل جهشزای شناخته شده)، در حضور/عدم حضور فعالکننده متابولیکی (S9) سنجیده شد. (S9) برای فعالسازی برخی مواد جهشزا و سرطانزا است. مخلوط متابولیکی فعال (S9) از کبد هموژنهی رتهای نر نژاد Charles River به وزن 175-150 گرم تهیه و از آن برای تشخیص اثر ضد جهش عصاره این نوع چای بر روی باکتری استفاده شد.
برای انجام این کار 4 موش در قفس جداگانه نگهداری و با رژیم غذایی متعادل شده و آب تغذیه شدند. حیوانات در محیط محافظت شده با 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی نگهداری شدند. دمای محیط و رطوبت نسبی نیز کنترل شد. 24 ساعت قبل از کشته شدن موشها، به آنها گرسنگی داده شد تا میزان آنزیمهای کبدی و فعالیت آنها افزایش یابد.
علاوهبراین، ویژگی آنتیکلاستوژنیک (ضد آسیبهای کروموزومی) عصاره چای دارجیلینگ از طریق سنجش تشکیل میکرونوکلویید (MN) در اثر عامل جهشزای "بنزو (a) پیرن" در حضور فعالکننده متابولیکی (S9) در لنفوسیتهای انسانی اندازهگیری شد.
فعالیت ضدسرطانی بر روی رده سلولی لوسمیک U937 (نوعی سلول سرطان خون) مطابق روش مشابه مورد مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه سلولهای PBMCs انسانی (نوعی سلولخونی) به عنوان سلول نرمال (کنترل) برای تشخیص فعالیت ضد سرطانی انتخابی عصاره بر علیه سلولهای U937 استفاده شدند.
چای دارجیلینگ (100 گرم) در آب جوش (1000 میلی لیتر) به مدت 2 دقیقه دم کشید و سپس فیلتر شد. سپس عصاره حاصل تبخیر شد و 8 گرم پودر عصاره چای (DTE) بدست آمد.
نتایج مطالعه، فعالیت ضد جهشزایی چای دارجیلینگ را بر علیه گونههای باکتریایی نشان داد. در سلولهای لنفوسیت انسانی که در معرض "بنزو (a) پیرن" قرار داشتند و سپس با عصاره چای دارجیلینگ تیمار شدند، یک کاهش قابل توجهی در تشکیل میکرونوکلویید (MN) مشاهده شد. این مطالعه به طور واضح بیانگر فعالیت ضد سرطانی عصاره چای سیاه دارجیلینگ در برابر رده سلولی U937 بود.
مطالعات بیشتر نشان داد که پودر عصاره چای دارجیلینگ (DTE) از طریق مکانیسم "القاء مرگ سلولی" اثر ضد سرطانی دارد.
به طور کلی، این مطالعه تأکید میکند که پودر عصاره چای دارجیلینگ (DTE) به طور قابل توجهی فعالیت ضد جهش بر علیه سلولهای باکتریایی و فعالیت ضد سرطانی بر روی سلولهای پستانداران دارد.
- Bhattacharya, U., Adak, S., Majumder, N.S., Bera, B., & Giri, A.K. (2014). Antimutagenic and Anticancer Activity of Darjeeling Tea in Multiple Test Systems. BMC Complementary and Alternative Medicine, 14, 327. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4161774
- Karami, L., Majd, A., Mehrabian, S., Nabiuni, M., Irian, S., & Salehi, M. (2013).Antimutagenic Effects of Ethanol and Aqueous Extracts of Avicennia Marina Leaves on Salmonella typhimurium TA100 Bacterium. Arak Medical University Journal (AMUJ), 15(67), 68-76. Retrieved from http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-1567-fa.pdf