سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > کاکوتی، مؤثر در مبارزه با سرطان معده
کاکوتی، مؤثر در مبارزه با سرطان معده
اخیرا در مطالعهای پژوهشی برروی اثرات عصارههای آلوورا، زنجبیل، زعفران و کاکوتی به عنوان داروهای گیاهی برای سرطان معده پیشنهاد داد که کاکوتی میتواند در درمان چهارمین بیماری شایع مؤثر باشد.
کاکوتی، مؤثر در مبارزه با سرطان معده
پیش از این کاکوتی در درمان سایر بیماریهای مختلف استفاده شده است. مطالعه حاضر نشان میدهد که این گیاه دارویی سنتی بالاترین اثر سیتوتوکسی (سمیت سلولی) را برروی رده سلولی AGS (سرطان معده) دارد.
بنابر اظهارات پرفسور C. J. Smith، سردبیر مجله و مدیر مرکز تحقیقات مواد غذایی منچستر در دانشگاه متروپولیتن منچستر: (به گفته بقراط) اجازه دهید غذا دارویتان باشد و دارو غذایتان!
دنیا مدرن به سرعت شروع به تفسیر این جمله ساده حکیمانه میکند. همانطور که ما در طی دو قرن اخیر داروهای امروزی را توسعه دادهایم، نقشی که رژیم غذایی در حفظ سلامت بازی میکند را نادیده گرفتیم. اگرچه، در سالهای اخیر اهمیت درک نقش رژیم غذایی و نقش فلور میکروبی روده در حفظ سلامت نشان داده شده است.
برای فهمیدن اهمیت میکروفلور روده در سلامت و بیماری در سه دهه اخیر گامهای بزرگی برداشته شده است و به این منظور بیشتر از اهمیت گیاهان و ادویهها به عنوان تعدیلکنندههای سلامت و همچنین مفید در جلوگیری از اختلالات مختلف مانند زخمهای معده و چاقی استفاده شده است.
اثر سیتوتوکسی چهار داروی گیاهی بر رده سلولی AGS (سرطان معده) مثال بسیار خوبی از این پیشرفتها است. نویسندگان 4 گیاه را برای اثر سیتوکسیشان بر رده سلول سرطانی معده آزمایش کردند.
در این مطالعه اثر سیتوتوکسی داروهای گیاهی سنتی (عصارههای آلوورا، زنجبیل، زعفران و کاکوتی) برروی رده سلولی AGS معده بررسی شد. بنابر نتایج مطالعه، درمیان این عصارههای گیاهی، کاکوتی بالاترین اثر سیتوتوکسی را برروی رده سلولی داشت. به نظر میرسد عصاره کاکوتی مورد مناسبی به عنوان عامل ضدسرطان در برابر سرطان معده باشد.
Ziziphora effective in the battle against gastric cancer, study suggests. Science Daily. Retrieved from https://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130212100508.htm
Ghazanfari, T., Yaraee, R., Shams, J., Rahmati, B., Radjabian, T., & Hakimzadeh, H. (2013). Cytotoxic effect of four herbal medicines on gastric cancer (AGS) cell line. Food and Agricultural Immunology, 24 (1), 1 DOI: 10.1080/09540105.2011.637549