سلامت در رسانه ها > چای را در ماگ بنوشیم یا فنجان؟
چای را در ماگ بنوشیم یا فنجان؟
لیوان (ماگ) یا فنجان؟ اینکه ما کدام را برای نوشیدن چایمان انتخاب می کنیم، مسأله بسیار مهمی است. بیشتر ما نوشیدن چای را در لیوان لذت بخشتر میدانیم و ....
چای را در ماگ بنوشیم یا فنجان؟
لیوان (ماگ) یا فنجان؟ اینکه ما کدام را برای نوشیدن چایمان انتخاب می کنیم، مسأله بسیار مهمی است. بیشتر ما نوشیدن چای را در لیوان لذت بخشتر میدانیم و انتخابمان ماگ یا لیوان است؛ اما بهتر است بدانید این در واقع یک نوع بازی و ترفند ذهنی است.
چارلز اسپنس، روانشناس دانشگاه آکسفورد توضیح میدهد، در حقیقت سنگین بودن لیوان باعث میشود ما بر این باور باشیم که نوشیدن چای در لیوان کیفیت بهتری دارد. از آنجایی که ما عادت داریم چایهای سرو شده در لیوانهای کاغذی و سبک را متعلق به جاهای ارزان قیمت بدانیم؛ بنابراین، سنگینی لیوان به نوعی در ذهن ما یادآور کیفیت بهتر است.
پروفسور اسپنس به منظور تست نظریه خود، از دو گروه افراد داوطلب خواست تا یک چای را از یک میز مشخص شده A و دیگری را از میزی که با علامت B مشخص شده بود انتخاب کنند. داوطلبان همه نوشیدنی A را ترجیح دادند، چون آنها را "شیرین تر" توصیف میکردند، در حالی که نوشیدنی B را "بدون طعم" میدانستند.
اما استاد اسپنس نشان داد که هر دو چای دقیقا یکسان هستند، تنها تفاوت این بود که او یک وزنه 30 گرمی را به ته ظرف نوشیدنی A اضافه کرده بود.
او توضیح داد: آنچه ما در دستانمان احساس می کنیم تا چه اندازه می تواند در نظر ما درباره آنچه در فنجان یا لیوان است تاثیر بگذارد و باعث شود تعیین کنیم که آن نوشیدنی (چای) چه طعم و مزه ای دارد.
او ادامه داد: بنابراین ما وزن سنگینتر لیوان را نشانهای از کیفیت در نظر میگیریم و فکر میکنیم که چایهای ما وقتی که در ظرف های سنگین تر خورده شوند، طعم دلچسبتری دارند و از آنجایی که نمیتوان چای را از ظرف آن جدا کرد، مغز ما این وزن را نشانهای از کیفیت در نظر میگیرد.
گفتنی است، این نخستین تحقیق در مورد طعم چایی نیست؛ پیش از این نیز دکتر فریموند در مورد تأثیر رنگ ظرفهای چای بر طعم آن بحث کرده و بر این باور است که رنگ ظرف نوشیدنی انتخابی شما واقعا میتواند طعم آن را در ذهن تان تغییر دهد.
تحقیقات نشان داده است که چای نوشیدنی در لیوان قرمز یا صورتی شیرین تر و لذیذتر از لیوان سفید یا آبی است. در حقیقت همه چیز به نوعی ریشه در روانشناسی ذهن دارد، مطالعات نیز در مورد تأثیر رنگها بر طعم غذا نشان دادهاند که شوری با رنگ سفید و آبی مرتبط است در حالی که طعم شیرین با رنگ قرمز و صورتی همراه است.
دکتر فریموند همچنین میگوید: هرگز نباید چایی را در فنجان ها یا لیوانهای پلاستیکی بنوشیم؛ هم به دلیل سبکی آنها هم بخاطر اینکه مواد آن مولکولهای طعم را جذب خود میکنند که به نوبه خود طعم لذیذ چای را کاهش می دهد.