سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > مصرف چای سبز همراه با مواد غذایی حاویِ نشاسته، قندخون را کاهش می دهد
مصرف چای سبز همراه با مواد غذایی حاویِ نشاسته، قندخون را کاهش می دهد
پژوهشی نشان می دهد که مصرف آنتی اکسیدان های چای سبز به نام اپی گالوکاتچین گالات3 یا EGCG به همراه نشاسته ی ذرت، قند خون را در موش ها به طرز چشم گیری کاهش می دهد.........
مصرف چای سبز همراه با مواد غذایی حاویِ نشاسته، قندخون را کاهش می دهد
پژوهشی نشان می دهد که مصرف آنتی اکسیدان های چای سبز به نام اپی گالوکاتچین گالات3 یا EGCG همراه با نشاسته ی ذرت، قندخون را در موش ها به طرز چشمگیری کاهش می دهد( در مقایسه با موش هایی که این ترکیب را مصرف نکرده اند). در این پژوهش ترکیب EGCG همراه با نشاسته، قندخون را به مقدار 50 درصد کاهش داد.
مقدار دوز EGCG داده شده به موش ها معادل حدود یک و نیم فنجان چای سبز مصرفی در انسان است. محققان این پژوهش معتقدند که ترکیب EGCG زمانی به طور مؤثر عمل می کند که همراه با نشاسته ی ذرت مصرف شود. این آزمایش نشان می دهد که چای سبز، زمانی می تواند به میزان بسیار مؤثر قندخون انسان را کاهش دهد که به همراه غذاهای حاوی نشاسته ای مثل نان و شیرینی مصرف شود. این غذاهای نشاسته ای اغلب به صورت صبحانه مصرف می شوند. به طور مثال اگر در وعده ی صبحانه، همراهِ چای سبز، نان شیرینی مصرف کنید، ترکیب EGCG سطح گلوکز خون را که به طورطبیعی پس از مصرف نان شیرینی افزایش می یابد، را کم می کند.
به گفته ی این محققان، اثر EGCG درکاهش قندخون، در موش های تغذیه شده با قند مالتوز و گلوکز دیده نشد. علت این که قندخون موش ها پس از خوردن نشاسته کاهش می یابد، مربوط به روشی است که بدن می تواند نشاسته را به قند تبدیل کند. آنزیمی به نام آلفا آمیلاز که در دهان و پانکراس(لوزالمعده) ساخته می شود مولکول های نشاسته را به مالتوز و گلوکز تبدیل می کند. ترکیب EGCG در چای سبز، از شکستن نشاسته توسط این آنزیم، جلوگیری می کند. همچنین ترکیب EGCG فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز را در پانکراس به میزان 34 درصد کاهش می دهد. این مکانیسم در انسان به گونه ای است که هر فرد برای کنترل قندخون خود، باید از مصرف قند یا مواد قندی همراه با چای سبز خودداری کند. به عبارتی اگر شما به چای سبز، قند یا شکر اضافه کنید، تأثیر چای سبز در کاهش قندخون را خنثی و بی اثر خواهید کرد.
براساس یافته های این پژوهش، چای سبز و نشاسته باید همزمان مصرف شوند. به عنوان مثال نوشیدن یک فنجان چای سبز پس از خوردن یک تکه نان تست، سبب کاهش قندخون نخواهد شد.
https://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121109084238.htm