سلامت در رسانه ها > درمان بی خوابی با روش های سنتی
درمان بی خوابی با روش های سنتی
استفاده از گیاهان دارویی در درمان بی خوابی شبانه بسیار موثر است. دمنوش و روغن گیاهان میتواند استرس و اضطراب که علت بی خوابی است را کاهش دهد..............
درمان بی خوابی با روش های سنتی
در جوامع امروز بشری علت بی خوابی و کم خوابی وجود استرس، اضطراب و عوامل محیطی فراوان برای بیشتر افراد شمرده میشوند. همواره متخصصین و پزشکان به دنبال راه هایی برای درمان بی خوابی شبانه بودهاند. طبیعت در دل خود داروهایی برای برطرف کردن این بیماری قرار داده است. با استفاده از این گیاهان دارویی به راحتی میتوان در منزل و به سرعت از این داروهای طبیعی استفاده کرد و از خواب شبانه لذت برد. روشهای خانگی درمان بی خوابی به شرح زیر است.
نارنگی حاوی پروتئین ، چربی ، قند، مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. این میوه خوشمزه حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است. نارنگی مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید است. اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند تکه نارنگی بخورید.
گل گاوزبان گیاهی آرام بخش است و می تواند به درمان بی خوابی به ویژه در افرادی که صفراوی مزاج هستند، کمک کند البته افرادی که فشار خون آن ها بالاست نباید از گل گاوزبان استفاده کنند زیرا مصرف این گیاه فشار خون را بالا می برد. دم نوش گل گاو زبان را به دلیل گرم بودنش به همراه لیمو عمانی مصرف کنید.
برگ درخت گلابی یکی از روشهای خانگی درمان بی خوابی است. کافی است 120 گرم از برگ خشک این درخت را در یک لیتر آب جوش به مدت زمان 20 دقیقه دم کنید. نتیجه آن را خواهید دید.
در گذشتهها برای درمان اختلالات خواب به مصرف یک لیوان شیر گرم که در آن یک قاشق غذاخوری عسل حل شده باشد، اشاره شده است. این موضوع به ویژه به خانمهای بارداری توصیه میشود که به دلایل مختلفی مثل سنگین شدن در ماههای آخر، مشکلات گوارشی، کمردرد و … خواب شبانه راحتی ندارند. پس از همین امشب نیم ساعت پیش از خواب این معجون را امتحان کنید و منتظر نتیجه باشید. البته نکته مهم این است که زود به رختخواب بروید نه اینکه مثل شبهای گذشته دیر وقت بخوابید.
خواب با کیفیت با مصرف مواد غذایی مرطوب
متخصصان طب سنتی توصیه میکنند که غذاهای مرطوب میتواند آب بدن را تامین و در نهایت منجر به خواب با کیفیت تری شود. به اعتقاد آنها افرادی با مزاج گرم باگنجاندن کاهو، جو و بادام خام به برنامه غذاییشان میتوانند میزان رطوبت مورد نیاز بدن خود را تامین و به درمان بیخوابی کمک کنند. بنابراین اگر در طول تابستان عادت کردهاید تا دیر وقت بیدار بمانید کافی است یک و نیم ساعت پیش از خواب یک ظرف سالاد کاهو بدون سس بخورید. ادامه این روند به مدت یک هفته تا 10روز ریتم خواب شما را به حالت طبیعی برمیگرداند.
نوشیدنی خواب آور
همانطور که گفته شد تامین آب بدن میتواند خواب خوب را در پی داشته باشد. افرادی که با مشکل بی خوابی مواجه هستند باید طی روز زیاد آب بنوشند تا رطوبت در بدن شان بالا برود. البته نوشیدن آب یا مایعات نباید در ساعت های پایانی شب باشد چون باعث ابتلا به تکرر ادرار و در نهایت بی خوابی می شود.
حمام گیاهی برای درمان بی خوابی
حمام سنبل الطیب نیز یکی از خواب آورترین روش های طبیعی برای افراد مبتلا به اختلال بی خوابی است. تنها کافی است جوشانده میزان مساوی از سنبل الطیب و بابونه را درون وان حمام بریزید و پیش از خواب ۳۰ دقیقه در آن دراز بکشید.
روغنهای معطر
روغنهای معطر موجود در دانههای شوید به عنوان یک آرامبخش و خواب آور ملایم عمل میکنند. فلاونوئیدها و ویتامینهای B موجود در این روغنهای گیاهی، ترشح برخی آنزیمها و هورمونهای آرامبخش و خواب آور را در بدن تحریک میکنند. این اثرات موجب میشود که در شب راحت و خوب بخوابید و به درمان بی خوابی کمک میکند.
تحقیقات نشان میدهد که از شربت زعفران میتوان برای رفع بیخوابیهای منشاء تحریکات مغزی استفاده کرد. زعفران باعث سهولت هضم غذا نیز میشود. این گیاه به علت اثر بیحس کننده آن بر روی اعصاب ریوی، مسکن سرفه در برونشیتهای مزمن است.
به خواب عمیق فرو روید
در منابع طب سنتی اشاره شده نوشیدن عرق بیدمشک خنک، پیش از آنکه ساعت خواب فرا برسد تاثیر زیادی در بهبود کیفیت و عمق خواب دارد. همچنین نوشیدن دمنوش به لیمو و نبات یکی دیگر از روش های طبیعی است که می تواند جایگزین مناسبی برای قرص های خواب آور باشد. برای تهیه آن می توانید یک قاشق به لیموی خشک شده را با ۲ لیوان آب دم کنید.
در شغل خود موفق باشید
افرادي كه مشاغل سخت و دشوار دارند و ميزان فشار و استرس كاري آنها زياد است، بهتر است در طول روز يك يا 2 ليوان از چاي يا جوشانده گياه اسطوخودوس ميل كنند. نوشيدن اين چاي به آنها كمك مي كند تا به افزايش توان سيستم عصبي خود كمك كنند. گياه اسطوخودوس به دليل خواص مثبتي كه در زمينه كنترل استرس دارد، مي تواند سيستم عصبي بدن را در برابر حمله هاي عصبي يا تنش هاي اضطرابي ايمن كرده و يك ريلكس كننده گياهي بسيار مفيد براي پيشگيري از بروز حمله هاي عصبي باشد.
استفاده از بهار نارنج
یکی از روشهای خانگی درمان بی خوابی استفاده از بهار نارنج است. بهار نارنج گیاهی است که می تواند برای افرادی که به مشکل بی خوابی و افسردگی به صورت هم زمان مبتلا هستند، مناسب باشد. درواقع این گیاه بیشتر مناسب سوداوی مزاج هاست. برای درست کردن دم نوش بهار نارنج، کافی است 15 گرم از آن را داخل قوری ریخت و 10 تا 30 دقیقه دم کرد و پس از صاف کردن نوشید.