سلامت در رسانه ها > خواص دارویی پرسیاوشان ؛ گیاه دارویی
خواص دارویی پرسیاوشان ؛ گیاه دارویی
گیاه پرسیاوشان دارای خواص دارویی بسیاری است و در ایران پراکندگی وسیعی دارد. این گیاه دارای شاخه های سیاه، سخت، باریک و براق به درازای تقریبا 20 سانتیمتر، و برگهای کوچکی مانند برگهای گشنیز، به صورت بریده بریده دارد. ساقه و ........
خواص دارویی پرسیاوشان ؛ گیاه دارویی
گیاه پرسیاوشان دارای خواص دارویی بسیاری است و در ایران پراکندگی وسیعی دارد.
این گیاه دارای شاخه های سیاه، سخت، باریک و براق به درازای تقریبا 20 سانتیمتر، و برگهای کوچکی مانند برگهای گشنیز، به صورت بریده بریده دارد. ساقه و گل و میوه و دانه ندارد. ریشهاش از لحاظ دارویی بیارزش است.
گیاه پرسیاوشان را بیشتر میتوانید کنار جوی و چاههای قدیمی که در نواحی مرطوب و سایهدار قرار دارند پیدا کنید.
این گیاه دارای خواص درمانی بسیاری بوده که سمزدایی کبد، کمک به درمان زردی یا یرقان و کمک به دفع راحت سنگهای کلیوی از جمله آنها است.
برخی دیگر از خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
- برای دفع سنگ مثانه مفید است.
- تنگی نفس را درمان میکند.
- سرفه و سرماخوردگی را تسکین میدهد.
- ادرارآور است.
- التهاب گلو را درمان میکند.
- برای درمان برونشیت موثر است.
- خوردن گرد خشک آن برای اسهال مفید است.
- ضماد سوخته آن جهت جلوگیری از ریزش مو و رویاندن آن کاربرد دارد.
- پرسیاوشان تببر است.
طرز تهیه دمکرده پرسیاوشان:
برای دم کردن این گیاه فقط از برگهای آن استفاده کنید.
درون یک ظرف، یک پیمانه آب را روی دو قاشق چایخوری برگ پرسیاوشان خشک و یا در صورت تازه بودن برگها، یک چهارم پیمانه بریزید.
وقتی مخلوط جوش آمد بگذارید به مدت پنج دقیقه آهسته بجوشد.
مخلوط را درون یک صافی بریزید.
اگر میخواهید جوشانده شما شیرین باشد کمی عسل درون آن بریزید و برای طعم بهتر نیز میتوانید چند قطره آب لیمو درون آن بچکانید.
توجه:
قبل از استفاده از این گیاه دارویی، با یک پزشک مشورت کنید.
از جوشانده این گیاه به طور مداوم استفاده نکنید برای این کار میتوانید 10 روز از آن استفاده کنید و 5 روز فاصله بگذارید و مجدد آن را مصرف کنید.
استفاده از گیاهان دارویی ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند از این رو با مشاهده هر نوع عارضهای، فورا پزشک خود را مطلع سازید.
تنها یک فنجان از این جوشانده را در روز بنوشید مگر در مواقع بیماریهای حاد مانند سرماخوردگی حاد یا آنفلوآنزا، که مصرف سه فنجان در روز به مدت 4 روز مجاز است.