سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > کاهش 74 درصدی بیماری گلوکوم (آب سیاه چشم) با مصرف روزانه یک فنجان چای داغ
کاهش 74 درصدی بیماری گلوکوم (آب سیاه چشم) با مصرف روزانه یک فنجان چای داغ
گلوکوم یا آب سیاه چشم، شرایطی است که در آن فشار مایع در داخل چشم افزایش مییابد و میتواند به عصب بینایی آسیب برساند. براساس آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، این بیماری دومین عامل کوری چشم در جهان است. براساس ارزیابی انجام شده در کالیفرنیا، مصرف روزانه یک فنجان چای داغ حاوی کافئین باعث کاهش 74 درصدی ابتلا به این بیماری میشود.....
کاهش 74 درصدی بیماری گلوکوم (آب سیاه چشم) با مصرف روزانه یک فنجان چای داغ
طبق مطالعهای انجام شده توسط محققین دانشگاه کالیفرنیا، اشخاصی که حداقل یک بار در روز چای مینوشند، 74 درصد احتمال گلوکومِ تشخیص داده شده در آنها کمتر است.
گلوکوم شرایطی است که در آن فشار مایع در داخل چشم افزایش مییابد که میتواند به عصب بینایی آسیب برساند. براساس آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، این بیماری دومین عامل کوری چشم در جهان است.
این مطالعه با هدف ارزیابی رابطهی بین مصرف قهوه، چای یا نوشیدنیهای غیرالکلی و گلوکوم (آب سیاه چشم) براساس طرح معاينه سلامت و تغذيه ملي (NHANES) انجام و نتایج آن در مجله British Journal of Ophthalmology منتشر شد. NHANES، پرسشنامهای سالانه در ایالات متحده است که به منظور ارائه تصویری دقیق از وضعیت سلامتی و تغذیه بزرگسالان و کودکان تکمیل میگردد.
در این مطالعه قهوه حاوی کافئین یا بدون کافئین، یخ چای (iced tea)، چای داغ و نوشیدنیهای غیرالکلی مورد مواجه قرار گرفتند و رابطه میان تکرار دفعات مصرف هر یک از نوشیدنیها با میزان ابتلا به گلوکوم (آب سیاه چشم) براساس تشخیص بالینی بود. در این مطالعه پارامترهای سن، شاخص توده بدن، جنسیت، قومیت، وضعیت مصرف سیگار و انواع دیابت تحت کنترل بودند. همچنین اطلاعاتی برمبنای عادتهای نوشیدنی افراد بهویژه در مورد مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین یا بدون کافیئن، با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد.
در میان 1678 شرکتکننده در نظرسنجی، شیوع کلی گلوکوم 5/1 درصد (84 نفر) بود. از نظر محاسبات آماری ارتباط قابل توجهی میان مصرف قهوه (کافیئندار و بدون کافئین)، یخ چای و نوشیدنیهای غیرالکلی با گلوکوم (آب سیاه چشم) وجود نداشت. شرکتکنندگانی که روزانه حداقل یک فنجان چای داغ مینوشیدند، احتمال ابتلا به گلوکوم در آنها، در مقایسه با افرادی که چای داغ نمینوشیدند، 74 درصد کاهش یافت. اگرچه ازنظر آماری ارتباط قابل توجهی بین چای داغ بدون کافئین و گلوکوم وجود نداشت.
بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که در مطالعه براساس NHANES ، شرکتکنندگانی که روزانه چای داغ می نوشیدند، با احتمال کمتری به کلوگوم مبتلا بودند. ارتباط قابل توجهی میان مصرف قهوه، یخ چای، چای بدون کافئین و نوشیدنیهای غیرالکلی با خطر ابتلا به گلوکوم وجود نداشت. این مطالعه یک بررسی محدود و مقطعی بود؛ مطالعات آیندهنگر با جامعه آماری بزرگ برای تشخیص این ارتباط ادعا شده- مصرف چای داغ حاوی کافئین و کاهش خطر ابتلا به آب سیاه چشم- نیاز است.
- Wu, CM., Wu, A.M., Tseng, V.L., Yu, F., & Coleman, A.L. (2017). Frequency of a Diagnosis of Glaucoma in Individuals Who Consume Coffee, Tea and/or Soft Drinks. British Journal of Ophthalmology, doi: 10.1136/bjophthalmol-2017-310924. Retrieved from http://bjo.bmj.com/content/early/2017/11/25/bjophthalmol-2017-310924
- Ralph Flores, F. (2018, January 02). Tea for your eyes: Research finds a daily cup of hot tea reduces the risk of glaucoma by a shocking 74%. Natural News. Retrieved from https://www.naturalnews.com/2018-01-02-tea-for-your-eyes-research-finds-a-daily-cup-of-hot-tea-reduces-the-risk-of-glaucoma-by-a-shocking-74.html