سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > تاثیر مصرف خوراکی عصاره چای سیاه بر مهار سنتز اسیدهای چرب و کاهش اشتها، وزن و سطوح تری گلیسرید پلاسما
تاثیر مصرف خوراکی عصاره چای سیاه بر مهار سنتز اسیدهای چرب و کاهش اشتها، وزن و سطوح تری گلیسرید پلاسما
مصرف غذاهای ادویه ای یا نوشیدنی های گیاهی منجر به ترموژنز (گرمازایی) بیشتر و در برخی موارد سیری بیشتر می شود. ترکیبات گرمازا ممکن است به عنوان عوامل کاربردی درنظر گرفته شوند که می تواند از تعادل مثبت انرژی و چاقی جلوگیری کند. یکی از این ترکیبات چای سیاه است که حاوی پلی فنول هایی مانند تئافلاوین ها است. در رت های چاق شده ناشی از رژیم غذایی، مصرف خوراکی عصاره چای سیاه Keemun میزان مصرف غذا، وزن بدن و سطوح تری گلیسرید پلاسما را کاهش داد و همچنین سنتز اسید چرب را مهار کرد.......
تاثیر مصرف خوراکی عصاره چای سیاه بر مهار سنتز اسیدهای چرب و کاهش اشتها، وزن و سطوح تری گلیسرید پلاسما
مصرف غذاهای ادویه ای یا نوشیدنی های گیاهی منجر به ترموژنز (گرمازایی) بیشتر و در برخی موارد سیری بیشتر می شود. در این رابطه، کپسایسین، فلفل سیاه، زنجبیل، ادویه های ترکیب شده، چای سبز، چای سیاه و کافئین مثال های مربوطه می باشند. این ترکیبات کاربردی پتانسیل ایجاد اثرات قابل ملاحظه بر اهداف متابولیکی مانند سیری، ترموژنز (گرمازایی) و اکسیداسیون چربی را دارند. ترکیبات گرمازا ممکن است به عنوان عوامل کاربردی درنظر گرفته شوند که می تواند از تعادل مثبت انرژی و چاقی جلوگیری کند. چای سیاه حاوی ترکیبات بسیار متفاوت شامل پلی فنول ها مانند تئافلاوین ها و ترکیب قرمز-قهوه ای تئاروبیگین ها (محصولات حاصل از اکسیداسیون فلاوان-3-اُل در طول تخمیر و متفاوت با پلی فنول های موجود در چای سبز)، تئانین، کاتچین ها و کافئین است. در سال 2005، مطالعه ای با هدف بررسی اثر عصاره چای سیاه Keemun (یکی از 10 چای بسیار معروف چینی) بر پتانسیل مهار سنتز اسید چرب و اثر آن بر میزان مصرف غذا، وزن بدن و سطوح تری گلیسرید پلاسما در رت ها انجام و نتایج آن در مجله Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry منتشر شد. اثرات مهاری عصاره چای سیاه بر سنتز اسید چرب از طریق کنتیک های مهاری اندازه گیری شد. عصاره چای سیاه Keemun پتانسیل فعالیت مهاری سنتز اسید چرب بیشتری را نسبت به عصاره چای سبز نشان داد. علاوه بر این، توانایی مهاری عصاره چای سیاه بستگی به حلال استخراج کننده و شرایط استفاده دارد. تنها 23-10 درصد از فعالیت مهاری چای سیاه از طریق روش متداول جوشاندن با آب استخراج شد. بر اساس نتایج، ممکن است مهمترین مهارکننده های سنتز اسید چرب در چای سیاه "تئافلاوین ها" باشند؛ ترکیباتی که پتانسیل بیشتری نسبت به اپیگالوکاتچینگالات (EGCG) دارند. سنتز اسید چرب و کنتیک های مهاریِ عصاره چای سیاه متفاوت از اپیگالوکاتچینگالات (EGCG) بود. مصرف خوراکی عصاره چای سیاه Keemun به طور قابل ملاحظه ای میزان مصرف غذا، وزن بدن و تری گلیسرید خون را در رتهای نژاد SD چاقِ ناشی از رژیم غذایی کاهش داد. علاوه بر این، عصاره چای سیاه، سنتز اسید چرب را مهار کرد، هرچند این اثر زمانی که عصاره با آب جوش آماده شد، کاهش یافت.
Westerterp-Plantenga, M., Diepvens, K., M.C.P. Joosen, A., Bérubé-Parent, S., & Tremblay, A. (2006). Metabolic Effects of Spices, Teas, and Caffeine. Physiology & Behavior, 89, 85–91. retrieved from http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031938406000540?via%3Dihub
Du, Y.T., Wang, X., Wu, X.D., & Tian, W.X. (2005). Keemun Black Tea Extract Contains Potent Fatty Acid Synthase Inhibitors and Reduces Food Intake and Body Weight of Rats Via Oral Administration. Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry, 20(4), 349-56. retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16206829
Keemun Black Tea Information and Brewing Tips. Teavivre, Tea for Life. retrieved from http://www.teavivre.com/info/general-information-about-keemun-black-tea/