سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > ارتباط معکوس میزان مصرف قهوه و دمنوش های گیاهی با بیماری های کبدی

ارتباط معکوس میزان مصرف قهوه و دمنوش های گیاهی با بیماری های کبدی

ارتباط معکوس میزان مصرف قهوه و دمنوش های گیاهی با بیماری های کبدی

ارتباط معکوس میزان مصرف قهوه و دمنوش های گیاهی با بیماری های کبدی

فیبروز کبدی نتیجه آسیب مزمن به کبد در رابطه با تجمع پروتئین های ECM است، که مشخصه‌ای از اکثر بیماری‌های مزمن کبدی است. علت اصلی فیبروز کبدی در کشورهای صنعتی شامل عفونت HCV مزمن (ویروس هپاتیت C)، مصرف الکل و استئاتوهپاتیت غیرالکلی یا NASH (یعنی بدون وجود سابقه‌ای در مصرف الکل، در نمونه برداری کبدی تغییراتی وجود داشته باشد که در هپاتیت الکلی دیده می شوند) است. برای جلوگیری از پیشرفت فیبروز کبدی در بیماری کبدیِ ایجاد شده، قهوه و چای پیشنهاد شده‌اند، اما آیا این پیشنهاد برای فیبروز بدون علائم بالینی هم صدق می‌کند؟ در سال 2017 مطالعه‌ای با هدف ارزیابی ارتباط بین مصرف قهوه و چای با سفتی کبد در جمعیت عمومی انجام و نتایج آن در مجله Journal of Hepatology منتشر شد. 2424 شرکت کننده تحت الاستوگرافی گذرا، سونوگرافی قرار گرفتند و پرسشنامه "مواد غذایی مصرفی مکرر" را تکمیل کردند. محققین قهوه و چای را به سه گروه: عدم مصرف، مصرف متعادل (کمتر از 3 فنجان در روز) یا مصرف مکرر (بیش از 3 فنجان در روز) طبقه بندی کردند. همچنین در طبقه بندی دیگر چای را به سه گروه سبز، سیاه یا گیاهی تقسیم کردند. تجزیه و تحلیل نتایج براساس میزان مصرف انرژی، قند و خامه، سن، جنس، شاخص توده بدنی (BMI)، مصرف الکل، کشیدن سیگار، نوشیدنی های گازدار غیرالکلی، شاخص رژیم غذایی سالم و فعالیت فیزیکی تنظیم شد. در بین 2424 شرکت کننده (با میانگین سن 66/5، 43 درصد مرد)، 5/2 درصد سفتی کبدی منجر شونده به فیبروز کبدی و 34/6 درصد از آن ها استئاتوزیس (فرآیند چرب شدن کبد) داشتند. میزان سفتی کبدی با مصرف میزان بالای قهوه کاهش یافته بود. بعد از مصرف چای، تنها مصرف کنندگان چای گیاهی میزان سفتی کبدی آنها کاهش یافته بود. محققین نتیجه گرفتند که مصرف چای گیاهی و مصرف روزانه حداقل 3 فنجان قهوه با کاهش سفتی کبدی- مستقل از سبک زندگی و عوامل محیطی- مرتبط است.

- Alferink, L.J.M., Fittipaldi, J., Kiefte-de Jong, J.C., Taimr, P., Hansen, B.E., Metselaar, H.J.,  Darwish Murad, S. (2017). Coffee and herbal tea consumption is associated with lower liver stiffness in the general population: The Rotterdam study. Journal of Hepatology, 67(2), 339-348. Retrieved from https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168827817301472

 

- Bataller, R., &  A. Brenner, D. (2005). Liver fibrosis. The Journal of Clinical Investigation, 115(2), 209–218. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC546435/

 

-Fatty Liver (Hepatic Steatosis). Healthline. Retrieved from https://www.healthline.com/health/fatty-liver

-Medical Definition of Subclinical disease. Medicine Net. com. Retrieved from https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=5578

 

- Grygotis, L. (2017,). Frequent coffee and herbal tea consumption linked to lower liver stiffness. Clinical Advisor. Retrieved from http://www.clinicaladvisor.com/hepatology-information-center/frequent-coffee-and-tea-consumption-linked-to-lower-liver-stiffness/article/672365/

- ابراهیمی دریانی، ن.، بهرامی، ح.، حق پناه، ب.، و هشترودی، ع.ا. (1383). استئاتوهپاتیت غیرالکلی. گوارش، سال نهم، 110-121. قابل دسترس از: https://www.tpbin.com/article/18894

 

هشتگ :



اشتراک گذاری :