-
عسل طبیعی، عامل ضدمیکروبی و محافظ در برابر پوسیدگی دندان
عسل دارای pH پایین و غلظت اسمزی بالا همراه با ترکیب آنزیمی هیدروژن پراکسید است که باعث خاصیت ضدمیکروبی عسل می شود. شرایط محیطی و منطقه جغرافیاییِ منابع گلهای مورد استفاده باعث ایجاد تفاوت در نوع و میزان فعالیت ضدمیکروبی عسلها است. عملکرد ضدباکتریایی عسل عمدتا به دلیل هیدروژن پراکسید تولید شده ناشی از آنزیم گلوکز اکسیداز زنبور عسل است. اثر "محافظت در برابر پوسیدگی" عسل، مربوط به ویژگی ضدباکتریایی آن است؛ که از رشد باکتری عامل پوسیدگی دندانی جلوگیری میکند. در یک مطالعه مشاهده شد که مصرف عسل نسبت به نوشیدن آب میوه، برای بهداشت دهان و دندان ایمنتر و کم ضررتر است.